Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστικά στρατιωτικά γυμνάσια ανακοίνωσε η Λευκορωσία

Σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, που συνορεύει με την εμπόλεμη Ουκρανία, καθώς ανακοίνωσε πως ξεκινά μεγάλου εύρους στρατιωτικά γυμνάσια προκειμένου να ελέγξουν την ετοιμότητα μάχης τους.

Η κίνηση της Λευκορωσίας χαρακτηρίζεται ως αιφνιδιαστική και προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στην Ουκρανία όσο και στις γύρω περιοχές. 

«Η δοκιμασία για την ετοιμότητα μάχης θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση σημαντικού αριθμού στρατιωτικών οχημάτων, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην κίνηση στους δημόσιους δρόμους», προειδοποίησε το υπουργείο της Λευκορωσίας.

Καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Λευκορωσία υπογράμμισε ότι τα γυμνάσια αυτά δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές της ή την Ευρώπη γενικότερα.

Η Λευκορωσία στενός σύμμαχος της Ρωσία

Τονίζεται πως κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Λευκορωσία παρείχε σημαντική βοήθεια στη Ρωσία, καθώς μεταξύ άλλων είχε αφήσει τα ρωσικά στρατεύματα να περάσουν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ πολλές περιοχές της χώρας  που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, περιλαμβανομένου του Κιέβου, είχαν γίνει στόχος βομβαρδισμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιβατιδίνη: Τι είναι και πώς δρα το δηλητήριο βατράχου που φέρεται να σκότωσε τον Αλεξέι Ναβάλνι – 200 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη
Για «μεροληπτικές και αβάσιμες κατηγορίες» κάνει λόγο το Κρεμλίνο - Ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά ασυνήθιστη μέθοδο δηλητηρίασης ανθρώπου
Δηλητηριώδης βάτραχος
Στο εδώλιο ξανά ο Εκρέμ Ιμάμογλου για το «πλαστό» πτυχίο – «Θα τρέχουν σαν τα ποντίκια», λέει για τους Τούρκους δημοσιογράφους
Αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου η δίκη του - Σκληρή κριτική στα τουρκικά ΜΜΕ, την κυβέρνηση και των δικαστών λέγοντας πως η προφυλάκισή του δεν αφορά το πτυχίο αλλά την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές
Εκρέμ Ιμάμογλου