Κόσμος

Βρετανία: Πλυντήριο εκτός ωρών αιχμής για τους Βρετανούς – Προσπάθειες πρόληψης διακοπής ρεύματος

Επιβράβευση θα δέχονται οι πολίτες στην Βρετανία εάν χρησιμοποιούν τις ενεργοβόρες συσκευές τους σε ώρες που δεν είναι αιχμής. Σε μια προσπάθεια να μετριαστεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος, οι βρετανικές αρχές θέλουν να ενθαρρύνουν με εκπτώσεις τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες εφημερίδων, που επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης του εθνικού δικτύου ηλεκτροδότησης ESO, αυτή σκέφτεται να παρέχει εκπτώσεις στους Βρετανούς που θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ώρες τις ηλεκτρικές συσκευές.

Οι Βρετανοί που υιοθετούν τέτοιου είδους συνήθειες, μπορούν να λαμβάνουν έως και 6 στερλίνες (7 ευρώ) ανά κιλοβατώρα χρήσης σε ώρες που δεν είναι αιχμής, χρησιμοποιώντας λιγότερο πλυντήρια ρούχων, πιάτων, σεσουάρ ή κονσόλες βιντεοπαιγνιδιών από τις 17:00 ως τις 20:00.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, η εταιρεία διαχείρισης θα θέσει την ιδέα αυτή στη διάθεση της ρυθμιστικής αρχής του τομέα, της Ofgem, ελπίζοντας ότι θα αρχίσει να υλοποιείται ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η αποκάλυψη του σχεδίου αυτού γίνεται την ώρα που αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για την ενεργειακή κατάσταση της Βρετανίας τον χειμώνα που έρχεται, μολονότι ο υπουργός Οικονομίας Νάντιμ Ζαχάουι απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Εν μέσω πετρελαϊκού σοκ και κυρίως κρίσης φυσικού αερίου, η οποία επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένονται δραστικές αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας τις επόμενες εβδομάδες. Η Βρετανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τους ιδιώτες αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν σε ετήσια βάση τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο μέσος λογαριασμός ενέργειας ανά νοικοκυριό μπορεί ως εκ τούτου να φτάσει τις 6.000 στερλίνες ετησίως, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς.

Την Παρασκευή ο τομέας υγείας προειδοποίησε ότι μια «ανθρωπιστική κρίση» βρίσκεται στον ορίζοντα, καθώς ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί κινδυνεύουν να είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν ανάμεσα στην θέρμανση του σπιτιού τους ή την διατροφή τους αυτόν τον χειμώνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1