Ελλάδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Όταν πηγαίνω στα σχολεία, θα προτιμούσα να φεύγουν οι καθηγητές» δήλωνε

«Όταν πηγαίνω στα σχολεία θα προτιμούσα να φεύγουν οι καθηγητές για να επικοινωνώ με τα παιδιά», είχε δηλώσει κάποτε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων που συνελήφθη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Από την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Βασίλη Παπαθεοδώρου, βρέθηκαν και κατασχέσθηκαν 100 αρχεία σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 ετών. Ο συγγραφέας είχε αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του ότι συνομιλούσε με παιδιά στα social media και πως πήγαινε σε σχολεία, όπου προτιμούσε να μιλά στους μαθητές απουσία των δασκάλων τους.

Σε ηχητικό απόσπασμα που έπαιξε σήμερα (03.11.2022) η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου περιγράφει ακριβώς αυτό. «Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, για να τσιγκλίσω τα παιδιά να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους.

Το πρώτο που τους λέω είναι “ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας”. Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά».

Σε εκείνη τη συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει τη νέα γενιά «μπλεγμένη» και είχε πει ότι εκτός από τα social media, μιλούσε και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.

  

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ισχυρίστηκε ότι τα αρχεία που βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους του, αρχεία παιδικής πορνογραφίας με παιδιά 10 έως 12 ετών, τα είχε γιατί έκανε έρευνα για νέο βιβλίο που επρόκειτο να γράψει. Αλλά η υπερασπιστική αυτή γραμμή δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που διέταξαν στην προφυλάκισή του, στις φυλακές Τρίπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βελτιωμένη η εικόνα στις εθνικές της χώρας, ανοίγει η περιμετρική της Πάτρας - «Χριστουγεννιάτικο θαύμα» για τους ταξιδιώτες
Η κυκλοφορία από την Αθήνα έως τη Θήβα διεξάγεται πλέον με αυξημένη αλλά σαφώς καλύτερη ροή σε σχέση με νωρίς το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων
Η ουρά στο Σχηματάρι
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
94
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός