Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

«Φουλάρει» για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η στρατηγική της ΝΔ για τους αναποφάσιστους

«Φουλάρει» για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η στρατηγική της ΝΔ για τους αναποφάσιστους

Πυκνώνει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απώτατο στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές, η οποία περνά και μέσα από τους αναποφάσιστους.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν σχεδόν έναν στους 10 ψηφοφόρους να μην έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα στηρίξει στις εκλογές.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, οι οποίοι κατά βάση δεν ανήκουν σε ένα κόμμα και αποφασίζουν στην τελική ευθεία για την κάλπες ή ακόμη και τη στιγμή που στέκονται στο παραβάν, με βάση κυρίως το πόσο τους “αγγίζουν” οι προγραμματικές προτάσεις του κάθε κόμματος.

Η στρατηγική της ΝΔ

Και σήμερα από την Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ και να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης του με αυτή του Αλέξη Τσίπρα, εστιάζοντας στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων με τις οποίες βρέθηκε, και βρίσκεται, αντιμέτωπη η χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Στόχος να πείσει όχι μόνο για την διακυβέρνηση της χώρας αυτό το διάστημα αλλά και ότι η πολιτική και το πρόγραμμα της ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσημο και υπερέχει των αντιπάλων του.

Με άλλα λόγια στοχεύει και στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη και του εκλογικού σώματος των αναποφάσιστων, οι οποίοι, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, εμφανίζονται πιο… “προσβάσιμοι” στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΝΔ ενεργοποιεί και θέτει στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής στρατηγικής το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

Το γεγονός ότι, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες, το κοινό των αναποφάσιστων δεν πείθεται από την πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει «αέρα» στην προσέγγιση τους από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης.

Τα διλήμματα της κάλπης

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, που πλέον όλοι οι υπουργοί και συνεργάτες του Πρωθυπουργού τοποθετούν από την άνοιξη και μετά, ο Πρωθυπουργός θα εστιάζει στο δίλημμα: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και θα προτάσσει το τρίπτυχο: «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα».

Με όχημα και την υπεροχή στις δημοσκοπήσεις στο ερώτημα «ποιος θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να ταυτίσει την επιλογή της ΝΔ και του ιδίου στα ηνία της χώρας με την πρόοδο και του Αλέξη Τσίπρα με την οπισθοδρόμηση.

Η εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι όσο πιο επιτακτικά τίθενται τα διλήμματα, τόσο θα αυξάνονται τα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης.

Δεν παραγνωρίζουν ωστόσο ότι πρόκειται για ένα δύσκολο “στοίχημα”, εν μέσω του κύματος της ακρίβειας και της νέας απειλής της αύξησης των επιτοκίων.

Ωστόσο προσδοκούν ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους πολίτες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις