Κόσμος

SpaceX: Εκτοξεύτηκε ο γιγαντιαίος πύραυλος Starship – Επέστρεψε ο Super Heavy

Η SpaceX του Έλον Μασκ εκτόξευσε την Κυριακή (13.10.2024) από το Τέξας τον γιγαντιαίο πύραυλο Starship για την πέμπτη δοκιμαστική πτήση του.

Σκοπός της SpaceX του Έλον Μασκ, είναι η παρουσίαση της πρώτης προσπάθειας που θα κάνει η εταιρία για την επιστροφή του πρώτου ορόφου του προωθητή πυραύλου, με τη χρήση μεγάλων ρομποτικών βραχιόνων.

Ο προωθητής του πρώτου επιπέδου του πυραύλου Super Heavy εκτοξεύτηκε στις 15:25 (ώρα Ελλάδας) από τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης της SpaceX στην περιοχή Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

Στέλνοντας τον δεύτερο όροφο του πυραύλου Starship σε μία διαστημική τροχιά, με προορισμό τον Ινδικό ωκεανό στα δυτικά της Αυστραλίας, με στόχο την είσοδό του στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια την προσεδάφιση του σε μία πλωτή εξέδρα.

«Οι μηχανικοί της SpaceX έχουν περάσει χρόνια προετοιμασίας και μήνες δοκιμών για την προσπάθεια σύλληψης του εκτοξευτήρα, με τους τεχνικούς να αφιερώνουν δεκάδες χιλιάδες ώρες στην κατασκευή της υποδομής για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας μας», έγραψε η SpaceX σε μια επισκόπηση της αποστολής.

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

SPACEX REUTERS

Ο πυραυλικός προωθητής Super Heavy μετά το διαχωρισμό του από τον κεντρικό προωθητή του Starship και σε ύψος 74 χιλιομέτρων, επέστρεψε στο σημείο της εκτόξευσής του, κάνοντας μία προσπάθεια προσεδάφισης με τη χρήση δύο ρομποτικών βραχιόνων που είχαν προσαρμοστεί στον πύργο της εκτόξευσης.

φωτογραφίες: REUTERS/Kaylee Greenlee Beal

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κατάρ συντονίζεται με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για τη συνέχιση των συνομιλιών γύρω από το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
Ντόχα και Κάιρο είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναπτύξει διαμεσολαβητικό ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσκεψή του στο Κατάρ
Τι θα συμβεί αν η Χαμάς απορρίψει την Κυριακή το τελεσίγραφο Τραμπ για ειρήνευση στη Γάζα – Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Η Κυριακή 5 Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται ιστορική ημέρα καθώς θα φανεί αν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή ή αν η περιοχή θα βυθιστεί εκ νέου σε μια νέα «κόλαση» όπως υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Χαμάς
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3