Χρηστικά

Στα αζήτητα χρέη 9,8 δισ. ευρώ στα ταμεία – Οφειλές «πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας» χαρακτηρίζονται από τον ΕΦΚΑ

Πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας (σ.σ. πρακτικά μη εισπράξιμα) είναι το 1/5 των οφειλών στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Όπως για πρώτη φορά αναφέρεται σε έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), όπως προκύπτει από αναλύσεις του ΚΕΑΟ, από τα 48,8 δισ. ευρώ που είναι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο περίπου τα 9,8 δισ. ευρώ είναι οφειλές (σ.σ. προς τον ΕΦΚΑ) πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας (έκθεση γ΄ τριμήνου 2024).

Στην ίδια έκθεση επεξηγείται πως «οι οφειλές των 9,8 δις ευρώ αφορούν εργοδότες πτωχευμένους, εργοδότες σε καθεστώς εκκαθάρισης, εργοδότες με οφειλές πριν από την εφαρμογή του συστήματος ασφάλισης μέσω ΑΠΔ, που δεν έχουν ποτέ υποβάλει ΑΠΔ και που δεν έχουν ποτέ καταβάλει ποσά στο ΚΕΑΟ, καθώς και οφειλές ασφαλισμένων που έχουν αποβιώσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
ΔΥΠΑ: 172 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Οκτώβριο
Από το Μάρτιο του 2023 έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 2.198 εργαστήρια με τη συμμετοχή 21.171 ατόμων με στόχο την εύρεση εργασίας, τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) σε όλη την Ελλάδα
Contemporary office interior with ergonomic furniture, blue chairs, desks, and computers in a spacious area with large windows. Concept of workspace design. 3D Rendering