Ελλάδα

Εθνοφυλακή: Αναθεωρήθηκε ο Στρατιωτικός Κανονισμός – Πλέον μπορούν να υπηρετούν γυναίκες επί εθελοντικής βάσης

Ποιες άλλες μεταρρυθμίσεις προβλέπονται για τους Εθνοφύλακες, ένα αναπόσπαστο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

Έρχονται αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα στην Εθνοφυλακή, καθώς ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε σήμερα (16.12.2024) την αναθεώρηση του Στρατιωτικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας της Εθνοφυλακής, βάσει του άρθρου 95 παρ. 19 του Ν. 5018/2023.

Μια ακόμα μεταρρύθμιση είναι γεγονός στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού με την αναθεώρηση του Στρατιωτικού Κανονισμού για την Εθνοφυλακή, προβλέπεται μεταξύ άλλων να υπηρετούν και γυναίκες επί εθελοντικής βάσης, που προέρχονται από την εφεδρεία και διαμένουν μόνιμα στην οικεία περιοχή όπου βρίσκεται η Μονάδα Εθνοφυλακής.

Επίσης, με βάση τις αλλαγές, το προσωπικό που δικαιούται να υπηρετεί σε Μονάδες Εθνοφυλακής δεν πρέπει να έχει υπερβεί το εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος της ηλικίας του. Έως σήμερα δεν υπήρχε πρόβλεψη προαγωγής Εθνοφυλάκων κατά την περίοδο της ειρήνης.

Πλέον, είναι δυνατή η απονομή της τιμητικής διάκρισης του Υποδεκανέα σε Εθνοφύλακες, καθώς και η προαγωγή τους μέχρι δύο (2) βαθμούς, μετά τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενταετούς υπηρεσίας στην Εθνοφυλακή, για κάθε προαγωγή. Επίσης, οι Εθνοφύλακες Αξιωματικοί θα προάγονται μέχρι το βαθμό του Ταγματάρχη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και έμπρακτη απόδειξη αποτελούν οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε για τη διαρκή αναβάθμιση του θεσμού, παρέχοντας δυνατότητες που βελτιώνουν όλους τους παράγοντες της Στρατηγικής για την Εθνοφυλακή.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Εθνοφύλακες για τη σπουδαία και ανιδιοτελή συνεισφορά τους στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της Πατρίδας μας. Αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του ψυχικού μεγαλείου του Έλληνα και συγκροτούν σημαντικό συστατικό της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα προκλητικά και αινιγματικά μηνύματα του 17χρονου που σκότωσε την Μάγια στην Πολωνία: «Δεν θα μάθετε τίποτα από εμένα»
O 17χρονος που συνελήφθη στην Κατερίνη, απείλησε τους δημοσιογράφους με μηνύσεις και στη συνέχεια προσπάθησε να τους υποδείξει για δράστη, ένα άλλο άτομο
16χρονη θύμα δολοφονίας
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4