Κόσμος

Θρηνεί ξανά η φάλαινα που συγκίνησε τον πλανήτη το 2018 κολυμπώντας με το νεκρό μωρό της

Έχασε κι άλλο νεογέννητο - Συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο

Ήταν 2018 όταν μία φάλαινα έμελλε να συγκινήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η Tahlequah, όπως την έχουν ονομάσει, κολυμπούσε για 17 ημέρες μαζί με το νεκρό μωρό της. 

Δυστυχώς, η ίδια φάλαινα «θρηνεί» για μία νέα απώλεια. Ενός ακόμη μωρού της.

Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας Φαλαινών, η Tahlequah, έχασε ένα ακόμη φαλαινάκι, με την ίδια να συμπεριφέρεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως το 2018, κολυμπούσε δηλαδή δίπλα στο νεκρό μωρό της.

Η φάλαινα εντοπίστηκε αυτή τη φορά στα ανοικτά των ακτών της αμερικανικής πολιτείας του Σιάτλ.

Σύμφωνα με το BBC, η Tahlequah ανήκει στο είδος των φαλαινών – δολοφόνων. Το είδος αυτό είναι γνωστό ότι μεταφέρουν στο νερό τα νεκρά μικρά τους, ωστόσο αυτό που έκανε η Tahlequah, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Έρευνας Φάλαινας ο θάνατος οποιοδήποτε νεογέννητου αποτελεί μία τεράστια απώλεια. Ωστόσο, ο θάνατος του δεύτερου μωρού της Tahlequah είναι ιδιαίτερα σπαρακτικός λόγω της τραγικής ιστορίας της φάλαινας. 

 

Η φάλαινα έχει χάσει τώρα δύο από τα τέσσερα καταγεγραμμένα νεογέννητα της – και τα δύο θηλυκά, σύμφωνα με το BBC.

 

Τόσο ο Καναδάς όσο και οι ΗΠΑ απαριθμούν τις φάλαινες-δολοφόνους καθώς απειλούνται με εξαφάνιση. Η κύρια τροφή των φαλαινών είναι ο σολομός Chinook – ο οποίος έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Οι αποτυχίες αναπαραγωγής συνδέονται με τη διατροφή και την πρόσβαση στον συγκεκριμένο σολομό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται πως το 2018 η Τahlequah εθεάθη με το νεκρό φαλαινάκι στα ανοικτά των ακτών της Βικτώριας, στη Βρετανική Κολομβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Ζελένσκι να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου
Σύμφωνα με Reuters και FT, η ο Τραμπ ζητά από το Κίεβο να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου, ενώ φέρεται να απείλησε με διακοπή στρατιωτικής βοήθειας και πληροφοριών αν η Ουκρανία αρνηθεί
Ένας Ουκρανός στρατιώτης
Ουκρανία: Το Κιέβο εξετάζει «τεχνικά» το σχέδιο ειρήνης – Η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν βλέπει ουκρανική πρόθεση για διαπραγματεύσεις
Καθώς η Ουκρανία μελετά τη νέα αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα πως το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει το σχέδιο
Ένας Ουκρανός στρατιώτης