Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία επιδιώκει την ειρήνη – Εποικοδομητικός ο διάλογος με τις ΗΠΑ

«Ρεαλιστικές προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Το κλειδί είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Η Ουκρανία είναι «πλήρως δεσμευμένη» στον εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα και ελπίζει να συμφωνήσει στις αναγκαίες αποφάσεις και βήματα, δήλωσε σήμερα, Σάββατο (08.03.25) ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία επιδιώκει την ειρήνη από το πρώτο δευτερόλεπτο αυτού του πολέμου. Ρεαλιστικές προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Το κλειδί είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

«Από την πλευρά μας, είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στον εποικοδομητικό διάλογο και ελπίζουμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στις αναγκαίες αποφάσεις και βήματα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα και μετά τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο τη Δευτέρα, Ουκρανοί διπλωματικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι θα παραμείνουν για μια συνάντηση την Τρίτη με την αμερικανική αποστολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία - Διαδηλωτές εισέβαλαν με κοντάρια και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς
Αστυνομικοί απέκλεισαν με τραπέζια και καρέκλες εισόδους στην «μπλε ζώνη», την καρδιά του χώρου όπου οργανώνεται η σύνοδος του ΟΗΕ για να μην εισβάλλουν και εκεί οι διαδηλωτές
Διαδηλωτές στη διάσκεψη COP30
Το πολύτιμο μπλε διαμάντι «Mellon blue» πωλήθηκε για πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στην Ελβετία
Η πέτρα ανήκε για δεκαετίες στη Ρέιτσελ Λάμπερτ Μέλον, πιο γνωστή με το όνομα Μπάνι (Bunny) Λάμπερτ Μέλον, σχεδιάστρια κήπων, φιλάνθρωπο και συλλέκτρια αμερικανικής τέχνης
Το μπλε διαμάντι «Mellon blue»