Ελλάδα

Πώς προστατεύουμε τα ζώα συντροφιάς από κροτίδες και βεγγαλικά

«Να τα κρατήσουμε μέσα στο σπίτι, να κλείσουμε τα φώτα, να τους δημιουργήσουμε ένα άνετο περιβάλλον»

Η ρίψη βεγγαλικών και κροτίδων τη διάρκεια του Πάσχα – κυρίως την ανάσταση – μπορεί να αποτελεί ένα εντυπωσιακό έθιμο για εμάς, όχι όμως και για τα ζώα που βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη.

Η κτηνίατρος Μυρσίνη Τούρβαλη, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς προστατεύουμε τα ζώα συντροφιάς από βεγγαλικά που θα πέσουν σήμερα (19.04.2024) Μ. Σάββατο κατά την ανάσταση.

«Ο κόσμος των ζώων μας είναι πολύ ευαίσθητος και πολλές φορές πράγματα τα οποία δεν είναι φυσικά, τα τρομάζουν. (…) Ένα ζώο μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο, να φύγει, να εξαφανιστεί, να μπει σε κίνδυνο από αυτοκίνητο, να κινδυνεύσει πολύ», είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «NewsRoom» με τον Κώστα Λασκαράτο.

«Οπότε πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με αυτά τα έθιμα που έχουν καθιερωθεί και να τα χρησιμοποιούμε με πιο σωστό και ορθό τρόπο. Θα ήταν η ευχή μου κάποια στιγμή να βάλουμε βεγγαλικά τα οποία να μην κάνουν θόρυβο και να κρατάνε και λιγότερο χρόνο», τόνισε.

Σχετικά με το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα ζωάκια αυτή την ώρα πανικού για τα ίδια, η κτηνίατρος ανέφερε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα κρατήσουμε μέσα στο σπίτι, να κλείσουμε τα φώτα, να τους δημιουργήσουμε ένα άνετο περιβάλλον, να βάλουμε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση που μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή και να τα κρατάει απασχολημένα, όπως θα κάναμε στα παιδιά.

Αν γνωρίζουμε οτι το ζώο μας ειναι φοβικό, μπορούμε να του δώσουμε ή ένα φυτικό κατευναστικό ή ενα πιο εξελιγμένο κτηνιατρικό φαρμακευτικό είτε αν είμαστε πιο εναλλακτικοί, εδώ βοηθάει πάρα πολύ η ομοιοπαθητική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας