Με αυτή τη σαλάτα πάμε να προσαρμόσουμε μία κλασική γαλλική συνταγή, σε ασιατικό πλαίσιο.
Η διάσημη «πάπια πορτοκάλι», «βαφτίζεται» σε fish sauce και σησαμέλαιο και αποκτά ασιατικό ύφος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σαλάτα αυτή γίνεται και με φιλέτο μοσχάρι, το γνωστό Καντονέζικο μοσχάρι.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε πάπια, μπορείτε να αντικαταστήσετε με απλό κοτόπουλο.
Αυτό το πιάτο, αν σερβιριστεί με πιτάκια, θα γίνει ένα υπέροχο ορεκτικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με πικάντικο φιλέτο πάπιας
Υλικά:
- 1 στήθος πάπιας (2 φιλέτα με το δέρμα)
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- χυμό από 1/2 λάιμ
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι
Εκτέλεση:
Ψήστε στη σχάρα ή στο τηγάνι τα φιλέτα πάπιας — με το δέρμα προς τα κάτω — μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ζουμερή ροζ απόχρωση.
Βγάζουμε την πάπια και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και πορτοκαλιού, το τσίλι, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο.
Ρίχνουμε στο μπολ τυχόν ζουμιά που έχει βγάλει η πάπια και στη συνέχεια κόβουμε το κρέας, διαγώνια, σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύουμε την πάπια στη σάλτσα και σερβίρουμε ανακατεμένα με τα φύλλα σπανακιού ραντίζοντας με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.