Πώς συνδυάζεις τη γεύση και άρωμα του κερασιού, με μεταξένιο κέικ;
Φτιάχνεις ατομικά αφράτα σουφλέ με κεράσια και τυρί mascarpone, που δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ζουμερή τους υφή, παραμένει, αφού τα σουφλέ διαποτίζονται από τους χυμούς των κερασιών.
Μπορείτε να το σερβίρετε και με μια κουταλιά παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί, αλλά και απλώς πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
Τα υλικά παρακάτω, μας δίνουν 4 ατομικά, σουφλέ που είναι τέλεια για επιδόρπιο, αυτή την εποχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ατομικά σουφλέ με κεράσι και mascarpone
Υλικά:
- 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. τυρί mascarpone
- 3 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- βούτυρο και ζάχαρη για τα φορμάκια
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, 4 μικρά φορμάκια του σουφλέ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το mascarpone και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα κεράσια με τη μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τη μια κουταλιά του γλυκού κορν–φλάουρ.
Μοιράζουμε τα κεράσια στις φόρμες και από πάνω καλύπτουμε με το μίγμα του σουφλέ.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε, απλώς, με ζάχαρη άχνη, ή αν θέλουμε, με παγωτό.