Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Οδηγίες για την μετακίνηση των δρομέων στο χώρο εκκίνησης στο Μαραθώνα

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Οδηγίες για την μετακίνηση των δρομέων στο χώρο εκκίνησης στο Μαραθώνα
Intime.gr

Λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή την προσεχή Κυριακή 14 Νοεμβρίου του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2021 και οι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, είναι πανέτοιμοι να βρεθούν στην εκκίνηση της ιστορικής διαδρομής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ, οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας “… θα πρέπει να διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID 19 ή Πιστοποιητικό Νόσησης με αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα της παραλαβής του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών. Παράλληλα, για να συμμετάσχει κάποιος στο Μαραθώνιο Δρόμο αλλά και το Δυναμικό Βάδισμα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένος τουλάχιστον το 2003).

Για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, θα δοθούν δύο εκκινήσει, στις 09:00 και στις 09:45. Ο αγωνιζόμενος, πριν ξεκινήσει για τον Μαραθώνα, θα πρέπει να βεβαιωθεί πως έχει μαζί του:

Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής),

Τον ειδικό πλαστικό σάκο για τα ρούχα, στον οποίο θα πρέπει να έχει κολληθεί το αυτοκόλλητο χαρτί με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής.

Δυο (2) τουλάχιστον προστατευτικές μάσκες που θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της μετακίνησης και την άφιξή στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνηση.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων (αλλά και των εθελοντών, των εργαζομένων, των κριτών κλπ) για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα, με οχήματα της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που αφορά στις επιβατικές μεταφορές – μετακινήσεις.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΔΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η μεταφορά των αγωνιζόμενων (απευθείας και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) γίνεται με λεωφορεία ταυτόχρονα από έξι (6) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 05:30′ έως τις 06:45′, το πρωί της Κυριακής 14 Νοεμβρίου. Μετά τις 06:45′ δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής (Ο.Ε.) του ΑΜΑ.

Η τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από το σταθμό Συγγρού-Φιξ θα γίνει στις 06:15′.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Στάση μετρό Γραμμή 2 «Συγγρού-Φιξ», κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου (έξοδος «Συγγρού»). Προσοχή: Τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από το σταθμό Συγγρού-Φιξ θα είναι στις 06:15′.

Στάση μετρό Γραμμή 2 & 3 «Σύνταγμα» α) κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων / μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη») και β) κατά μήκους της οδού Βασ. Γεωργίου μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Στάση μετρό Γραμμή 2 «Πανεπιστήμιο», κατά μήκος της Λεωφόρου Πανεπιστημίου από την πλευρά του Πανεπιστημίου

Στάση μετρό Γραμμή 3 «Ευαγγελισμός», κατά μήκος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας από την πλευρά της ανόδου

Στάση μετρό Γραμμή 3 «Κατεχάκη», κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων από το ρεύμα ανόδου προς Αγ. Παρασκευή

Στάση Ηλεκτρικού Ομόνοια κατά μήκος της Λεωφόρου Πανεπιστήμιου και της Λεωφόρου 3ης Σεπτεμβρίου επί της πλατείας Ομονοίας

Για την ταχύτερη και απρόσκοπτη επιβίβαση των δρομέων στα σημεία επιβίβασής τους, συνιστάται στους δρομείς να χρησιμοποιήσουν για επιβίβαση στα λεωφορεία τις παρακάτω στάσεις Μετρό, εφόσον προέρχονται από τις παρακάτω περιοχές, αποφεύγοντας τον κεντρικό σταθμό Συντάγματος:

Σταθμός Μετρό & Ηλεκτρικού «Ομόνοια»: Πειραιάς, Καλλιθέα, Ταύρος, Πετράλωνα, Πατήσια, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά

Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι

Σταθμός Μετρό «Συγγρού Φιξ»: Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Δάφνη, Άγ. Δημήτριος, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα

Σταθμός Μετρό «Κατεχάκη»: Ψυχικό, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή

Οι συμμετέχοντες στον πρώτο αγώνα (09.00) , πλήθους 50% των συμμετεχόντων/δρομέων θα κληθούν να προσέλθουν στο χώρο επιβίβασης για τη μετακίνησή τους, με τα λεωφορεία της διοργάνωσης, προς την εκκίνηση του αγώνα (Μαραθώνας) το διάστημα από τις 05.30 πμ έως τις 06.15 πμ χρησιμοποιώντας τους παραπάνω σταθμούς του Μετρό.

Οι συμμετέχοντες στον δεύτερο αγώνα (09.45) του υπολοίπου 50% των συμμετεχόντων/δρομέων θα κληθούν να προσέλθουν στο χώρο επιβίβασης για τη μετακίνησή τους, με τα λεωφορεία της διοργάνωσης, προς την εκκίνηση του αγώνα (Μαραθώνας) από τις 06.15 πμ έως τις 06.45 πμ χρησιμοποιώντας τους παραπάνω σταθμούς Μετρό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιβίβαση των συμμετεχόντων στα λεωφορεία της διοργάνωσης για τη μετακίνησης τους από την Αθήνα προς το Μαραθώνα, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τους υγειονομικούς κανονισμούς του ΕΟΔΥ, που αφορούν στις επιβατικές μεταφορές, με χρήση λεωφορείων και ΕΔΧ οχημάτων, με αυστηρά υποχρεωτική οδηγία προς όλους τους συμμετέχοντες/δρομείς αλλά και το συνοδευτικό προσωπικό της διοργάνωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, η Ο.Ε. του ΑΜΑ συνιστά στους δρομείς να μη χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα μεταφοράς προς την Αφετηρία. Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα πρέπει: (α) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, Μαραθώνας) τουλάχιστον μία ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του Α΄ αγώνα, δηλαδή το αργότερο ως τις 08:00′, λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το parking αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ.), (β) να λάβουν υπόψη τους ότι στη διαδρομή του Μαραθωνίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος από τις 08:00′.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον ειδικό πλαστικό σάκο, τον οποίο θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και Διανομής Υλικού, στο κλειστό γήπεδο του Ταε κβοντό (Παλαιό Φάληρο), εκεί όπου ταυτόχρονα μπορούν να επισκεφθούν και τη Marathon EXPO.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο πρέπει να κολληθεί το αυτοκόλλητο χαρτί με τον αριθμό του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευδιάκριτος. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και να μην περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. O ΣΕΓΑΣ και η O.E. του ΑΜΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας. Η Ο.Ε. του ΑΜΑ δεν αποδέχεται άλλα σακίδια, τσάντες κ.λπ. εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια διαθέτει στους δρομείς.

Μέχρι τις 08:20′ (το αργότερο 40 λεπτά πριν από την πρώτη εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου), οι δρομείς ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ πρέπει να παραδώσουν τους ειδικούς πλαστικούς σάκους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα στα φορτηγά με το σήμα της SPEEDEX, τα οποία θα βρίσκονται 150 μέτρα μπροστά από την Αψίδα Εκκίνησης (μετά το φανάρι αφετηρίας), για να μεταφερθούν στον τερματισμό των συμμετεχόντων στον πρώτο αγώνα και 250 μ. για τους συμμετεχόντες στον β΄αγώνα. Η τοποθέτηση των ειδικών πλαστικών σάκων μέσα στα οχήματα μεταφοράς ρουχισμού ΑΜΑ, γίνεται με βάση τον αριθμό συμμετοχής κάθε δρομέα. Τα οχήματα μεταφοράς ρουχισμού φέρουν ενδείξεις με τους αριθμούς των δρομέων, τους σάκους των οποίων διαχειρίζονται εθελοντές/ντριες της Ο.Ε. του ΑΜΑ, και βρίσκονται στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους. Να τονιστεί πως η είσοδος στην εκκίνηση του αγώνα επιτρεπεται μόνο με την επίδειξη αριθμού συμμετοχής, αφού απαγορεύεται η είσοδος στους θεατές.

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με την υποστήριξη των εθελοντών/ντριων σε προκαθορισμένο χώρο επί της Λεωφόρου Βασ. Όλγας στο ύψος που βρίσκεται το σιντριβάνι του Ζαππείου, 200μ. δεξιά μετά την έξοδο από το προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Εφαρμόζεται η «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”). Δίνονται συνολικά 8 διαδοχικές εκκινήσεις για τον Αγώνα 1 και 8 διαδοχικές εκκινήσεις για τον Αγώνα 2, (η εκκίνηση των ΑμεΑ. έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο 8 μπλοκ του 1ου αγώνα):

Οι δρομείς κάθε Αγώνα Μαραθωνίου δρόμου (1 & 2) θα κατανεμηθούν σε διαφορετικά blocks, που θα λειτουργήσουν ως χώροι προσυγκέντρωσης πριν την τοποθέτηση τους στο χώρο ασφαλούς θέσης εκκίνησης, που ορίζεται κατά μήκος της ευθείας εκκίνησης της αφετηρίας του μαραθωνίου δρόμου, στην προέκταση της εγκατάστασης πίσω από την αφετηρία αλλά και του σταδίου, εντός της εγκατάστασης.

Κάθε block θα έχει μήκος 84μ προκειμένου να επιτρέπει στους δρομείς να τηρούν τον κανόνα της φυσικής απόστασης 1,5μ-2μ μεταξύ των σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι το πλάτος του κάθε block είναι 12μ.

Όταν οι δρομείς εισέλθουν στο block της εκκίνησης, καθώς και στο επόμενο block, θα τοποθετούνται – με βάση τον κανόνα του 1,5μ. ασφαλούς απόστασης – σε συγκεκριμένες σειρές των 9 ατόμων εκάστη. Στο block εκκίνησης θα υπάρχει σαφής οδηγία για την (υποχρεωτική) θέση/στάση αναμονής εκκίνησης κάθε δρομέα, όπως αυτή ορίζεται στο Σχεδιάγραμμα: runners’ safe positioning, με τη προσδιορισμένη Ασφαλή Θέση Εκκίνησης Δρομέα (Α.Θ.Ε.Δ.) .

Οι δρομείς θα εισέρχονται στο χώρο του block στο οποίο έχουν τοποθετηθεί με βάση το π

Παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Πρώτος αγώνας Μαραθωνίου: Μέχρι τις 08.45πμ

Δεύτερος αγώνας Μαραθωνίου: Μέχρι τις 09.30″.

ΠΗΓΗ: segas.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις