Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Πως ο Χαράλαμπος Πιτσώλης έφτασε στην επική νίκη

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Πως ο Χαράλαμπος Πιτσώλης έφτασε στην επική νίκη

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης προσπέρασε στο τελευταίο χιλιόμετρο τον -επί 4 σερί χρόνιας νικητή- Κώστα Γκελαούζο και τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Χαράλαμπος Πιτσώλης μίλησε στην ΕΡΤ, για την επική αντεπίθεση του στο τέλος της διαδρομής και την έξυπνη τακτική που εφάρμοσε για να φτάσει στον θρίαμβο.

“Δεν το περίμενα καθόλου! Είχα ένα στόχο να βρεθώ και πάλι στα μετάλλια, όπως είχα βρεθεί και το 2021 και το 2019. Ήταν μοναδικό συναίσθημα πραγματικά και μόλις μπήκα στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τον κόσμο να μας περιμένει εκεί πέρα και να φωνάζει για μας ήταν μοναδικό”, δήλωσε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, τονίζοντας ότι η τακτική του δούλεψε φανταστικά και γι αυτό και ανταμείφθηκε με την πρώτη θέση.

“Είχα συνεννοηθεί με τον προπονητή μου να περάσω το πρώτο μισό με ένα συγκεκριμένο ρυθμό. Είχα πολλές δυνάμεις. Είχα δουλέψει πάρα πολύ τις ανηφόρες που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής και γι αυτό μου βγήκε και αυτή η επίδοση”, εξήγησε ο Πιτσώλης.

Ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου τόνισε ακόμα ότι οι μαραθωνοδρόμοι έχουν τεράστια υπομονή, οπότε συνήθως δεν εγκαταλείπουν ποτέ και σημείωσε ότι όποιος βάλει κάποιον στόχο μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να είναι μεθοδικός και να έχει σωστό προγραμματισμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις