Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Australian Open: «Διαρροή» αφήνει ορθάνοικτο «παράθυρο» στους ανεμβολίαστους αθλητές

Australian Open: «Διαρροή» αφήνει ορθάνοικτο «παράθυρο» στους ανεμβολίαστους αθλητές
Reuters

Τίποτα φαίνεται πως δεν έχει κριθεί για τους ανεμβολίαστους αθλητές (τενίστες και τενίστριες) ενόψει του Australian Open.

Ένα e-mail που διέρρευσε από αθλήτρια της WTA -αγνώστων… στοιχείων και χωρίς πολλές λεπτομέρειες- φαίνεται πως αλλάζει πλήρως το σκηνικό το οποίο επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το “μπλόκο” στους ανεμβολίαστους αθλητές στο Australian Open.

Σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη από τους διοργανωτές του australian Open προς το διοικητικό σώμα της WTA, οι μη εμβολιασμένες τενίστριες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Grand Slam, αλλά θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς πολύ αυστηρής καραντίνας 14ων ημερών και να υποβληθούν σε τακτικά τεστ.

Αντίθετα οι παίκτες που θα έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειαστεί να μπουν σε κανένα είδος καραντίνας και θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων στο Melbourne Park. Σε περίπτωση όμως που ισχύσει κάτι τέτοιο, αναμένεται να… αγγίξει και την ATP και τους τενίστες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19 (ανάμεσα τους φαίνεται πως βρίσκεται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς).

Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας φέρεται να ζήτησε από τις παίκτριες να διατηρήσουν αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές μέχρι η κυβέρνηση κάνει την επίσημη ανακοίνωση, κάτι που δεν έγινε.

Ωστόσο, ο υπουργός αθλητισμού της Βικτόριας, Μάρτιν Πάκουλα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα “δεν έχει ακόμη διευθετηθεί και δεν αναμένεται να λυθεί για μερικές ακόμη εβδομάδες.”

Τόνισε επίσης ότι “φυσικά υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια: Είτε θα τους απαγορευτεί η είσοδος είτε θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Θα είναι ή το ένα ή άλλο.”, δήλωσε.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το συγκεκριμένο e-mail έχει φέρει αναταράξεις. Οι πάντες αναμένουν την επίσημη απόφαση που θα πάρουν οι Αυστραλοί για το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις