Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Australian Open: Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Australian Open: Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Reuters

Οι διοργανωτές του Australian Open επιβεβαιώνουν την ιατρική εξαίρεση, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, ανοίγοντας έτσι το… δρόμο στον Νόβακ Τζόκοβιτς (δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν έχει εμβολιαστεί) και στον Στέφανο Τσιτσιπά (δήλωσε πως ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί).

Ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι για παίκτες που υποβάλλουν αίτηση για ιατρική εξαίρεση προκειμένου να συμμετάσχουν στο Grand Slam (17-30/1) χωρίς να έχουν εμβολιασθεί κατά της COVID-19, θα υπάρξει ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή, που θα εξετάσει τις περιπτώσεις τους.

Η εν λόγω επιτροπή, θα αποτελείται από γιατρούς από τους τομείς της ανοσολογίας, των μολυσματικών ασθενειών και της γενικής ιατρικής, ενώ η κίνηση αυτή, έχει συμφωνηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Βικτόρια.

«Έχουμε συνεργασθεί στενά με την κυβέρνηση της Βικτόρια για τη θέσπιση δίκαιων και ανεξάρτητων πρωτοκόλλων για την αξιολόγηση των αιτήσεων ιατρικής εξαίρεσης που θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε ότι το Αυστραλιανό Όπεν του 2022 θα είναι ασφαλές και ευχάριστο για όλους», είπε ο Τάιλι και πρόσθεσε:

«Κεντρικό ζητούμενο σε αυτήν την διαδικασία, είναι ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από ανεξάρτητους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και ότι κάθε αιτών θα λαμβάνει τη δέουσα προσοχή».

Το τουρνουά του «Melbourne Park», που θα είναι το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, πρόκειται να αρχίσει στις 17 Ιανουαρίου.

Οι αιτούντες που περνούν ένα αρχικό στάδιο, θα υπόκεινται σε δεύτερη επανεξέταση που θα διεξαχθεί από μια επιτροπή ιατρικών εμπειρογνωμόνων που έχει διορίσει η κυβέρνηση προτού υποβληθεί η αίτηση στο Αυστραλιανό Μητρώο Εμβολιασμών.

Όλες οι υποβολές θα είναι εμπιστευτικές, τονίσθηκε από την πλευρά της ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας (Tennis Australia).

Ο Μάρτιν Πάκουλα, υπουργός Αθλητισμού της πολιτείας Βικτόρια, είπε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

«Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει κάποια αυστηρότητα γύρω από τη διαδικασία, πιστεύουμε ότι οδηγεί στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» υποστήριξε ο Πάκουλα και πρόσθεσε:

«Θέλουν την ασφαλέστερη δυνατή εκδήλωση για παίκτες και φιλάθλους. Αυτό περιλαμβάνει την πιο αυστηρή διαδικασία ιατρικής εξαίρεσης».

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις