Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Basket League: Δεν υπήρξε συμφωνία παικτών και ομάδων για τα δεδουλευμένα

Basket League: Δεν υπήρξε συμφωνία παικτών και ομάδων για τα δεδουλευμένα
ΦΩΤΟ Intime

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε παίκτες και ομάδες της Basket League δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς συνεχίζει να υπάρχει διαφορά όσον αφορά το ποσοστό καταβολής των δεδουλευμένων μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Μετά την απόφαση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος της Basket League, που πάρθηκε προ ημερών, ξεκίνησε η συζήτηση για την καταβολή των δεδουλευμένων των παικτών από τις ομάδες. Αυτό ήταν και το κύριο θέμα της σημερινής (2/4) τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες των 14 ομάδων και οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Μαυροειδής και Βασίλης Ξανθόπουλος, ως εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών (ΠΣΑΚ).

Οι δύο πλευρές βρήκαν σημεία επαφής, καθώς συμφωνήθηκε ότι οι αμοιβές των μάνατζερ των παικτών θα μειωθούν αντίστοιχα, ενώ οι ιδιοκτήτες έδειξαν διάθεση να καλύψουν το 100% των συμβολαίων που φτάνουν ως τις 20.000 ευρώ. 

Η διαφωνία όμως που παρέμεινε είναι αυτή του ποσοστού που θα λάβουν οι παίκτες που έχουν συμβόλαια που ξεπερνάνε αυτό το ποσό. Ο ΠΣΑΚ από τη μεριά του ζήτησε να καταβληθεί το 80%, ακόμα κι αν χρειαστεί αυτό να γίνει σε δόσεις μέχρι και τον Αύγουστο, ενώ οι ΚΑΕ από την πλευρά τους εμμένουν στη θέση που έχουν εκφράσει ότι λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, δεν μπορεί να καταβληθεί ποσοστό άνω του 70% των συμβολαίων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις