Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Basket League: Νίκη ανάσα για τον ΠΑΟΚ – Ήττα «μπλέξιμο» για τον Άρη στη Λάρισα

Basket League: Νίκη ανάσα για τον ΠΑΟΚ – Ήττα «μπλέξιμο» για τον Άρη στη Λάρισα
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος του ματς στην Πυλαία και με 86-80 πήρε σημαντική νίκη για την 12η αγωνιστική της Basket League. Ήττα που τον κράτησε χαμηλά υπέστη ο Άρης στη Λάρισα με 84-81 με ματς «θρίλερ».

Με μπροστάρη τον Τζόουνς, που πέτυχε 20 πόντους και τους Ρίβερς και Μάντζαρη να «μιλούν» στα κρίσιμα ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου στην Πυλαία, σε ένα ματς που ο πρώην αρχηγός, Βαγγέλης Μαργαρίτης επέστρεψε ως αντίπαλος και αποθεώθηκε. 

Στους πρωταγωνιστές για τους νικητές και οι Γιάνκοβιτς με 15 και Τολιόπουλος με 12 πόντους. Για τους Ροδίτες, ξεχώρισαν οι Φλόιντ με 20 και Μαργαρίτης με 15 πόντους.

Βαθμολογική ανάσα πήρε η Λάρισα νικώντας στην έδρα της τον Άρη με, 84-81, μετά από δραματικό φινάλε, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Φώτης Τακιανός οδήγησε σε μία δεύτερη διαδοχική νίκη τους Θεσσαλούς μετά από αυτή που είχε προηγηθεί επί του Απόλλωνα στην Πάτρα, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπέστη μια δεύτερη διαδοχική ήττα μετά από αυτήν από τον ΠΑΟΚ.  

Ο Ουσμάν Κρουμπαλί με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Θεσσαλών, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξαν στο τέλος οι Στέφαν Μούντι και Νώντας Παπαντωνίου, αφού έδωσαν ώθηση με τους πόντους τους στη Λάρισα, όταν ο Άρης προσπέρασε με 77-79, 1:38΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Μούντι ήταν και αυτός που ευστόχησε σε 2/2 βολές με εναπομείναντα χρόνο 3΄΄ μετά το φάουλ του Κάουαν. Ο Μούντι τέλειωσε το παιχνίδι με 13 πόντους κάνοντας και ένα κάρφωμα «μαγικό» με το σκορ στο 29-23. Ο Τσαϊρέλης πέτυχε 14 πόντους, 12 ο Γκριν και 10 ο Χάντσον. 

Από πλευράς Άρη, ξεχώρισαν οι Άντονι Κάουαν με 24 πόντους και 9 ασίστ και Ολιβιέ Χάνλαν με 21 πόντους (4/11 τρίποντα). 

Το φινάλε ήταν δραματικό αφού στα 14″ πριν τη λήξη, ο Ουίλιαμς μπήκε στη ρακέτα και με λέι απ έφερε τον Αρη στον πόντο (82-81). Μετά το τάιμ άουτ, κάθε ομάδα έκανε από ένα λάθος. Αρχικά, ο Λόκετ έκλεψε για λογαριασμό του Άρη μετά από λάθος του Τσαϊρέλη, για να κλέψει με τη σειρά του από τον Κάουαν ο Κρουμπαλί στα 3″.

Ο Κάουαν έκανε και φάουλ στον Μούντι, με τον βραχύσωμο Αμερικανό να ευστοχεί και στις δύο βολές (84-81) που ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Καμάρας αστόχησε σε τρίποντο και ο Κέλι σε λέι απ για τους φιλοξενούμενους.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις