Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Basket League: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος «έπιασε» Σπανούλη και Διαμαντίδη στις ασίστ

Basket League: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος «έπιασε» Σπανούλη και Διαμαντίδη στις ασίστ
ΦΩΤΟ Intime

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και στην 18 σεζόν του στην Basket League, βρέθηκε σε ένα “κλειστό” κλαμπ, μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο 37χρονος γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου, που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού, έσπασε το “φράγμα” των 1.400 ασίστ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επίτευγμα που έχουν πετύχει μόνο οι δύο πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας.

Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος διανύει τη 18η σεζόν του στη Stoiximan Basket League, είναι πλέον πια στα 37 του χρόνια όμως αυτά είναι λεπτομέρειες. Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος του Κολοσσού H Hotels στο χθεσινό παιχνίδι και μάλιστα με τις 12 ασίστ του έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας που ξεπέρασε τις 1.400 ασίστ, μετά τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Παράλληλα ο Ξανθόπουλος έμεινε μία ασίστ μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του. Κορυφαία επίδοση των 442 αγώνων του στη Stoiximan Basket League είναι οι 13 ασίστ που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα της περσινής σεζόν.

Με τις χθεσινές επιδόσεις του στις ασίστ και τα κλεψίματα, αναρριχήθηκε στις ιστορικές λίστες του Κολοσσού H Hotels. Μπήκε στην πρώτη πεντάδα των πασέρ αφού έφτασε τις 165 και προσπέρασε τον Μάρκους Χάτεν που είχε 155 ασίστ στη διετία 2011-13. Με τα πέντε κλεψίματα του, ο Ξανθόπουλος έφτασε τα 36 ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels και μπήκε στην 20άδα της λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Καλαμπόκη (31) και τον Γιώργο Καλαϊτζή (32).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις