Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Basket League: Παράταση μέχρι τις 9 Απριλίου στην υποχρεωτική λειτουργία των καμερών στα γήπεδα

Basket League: Παράταση μέχρι τις 9 Απριλίου στην υποχρεωτική λειτουργία των καμερών στα γήπεδα

Παράταση μέχρι τις 9 Απριλίου πήρε η υποχρεωτική λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στα γήπεδα της Basket League.

Η εφαρμογή του νέου νόμου ήταν αρχικά προγραμματισμένή να γίνει και στη Basket League από τις 6 Μαρτίου, ωστόσο πήρε παράταση κατά περίπου έναν μήνα και συγκεκριμένα για τις 9 Απριλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

“Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», που ψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η υποχρέωση (άρθρο 8, ν. 5025/2024) λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις για το επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League) εκκινεί από τις 09/04/2024.

Η παράταση (από τις 9 Απριλίου 2024) της υποχρέωσης λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ως προς το επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League), δίδεται κατόπιν υποβληθέντος ομόφωνου αιτήματος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ).

Σύμφωνα με το ομόφωνο αίτημά τους, αν και οι Κ.Α.Ε.- μέλη του Συνδέσμου βρίσκονται ήδη στο στάδιο προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας των εδρών τους, απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του αρχικώς ορισθέντος (06/03/2024) προκειμένου να εναρμονιστούν πλήρως με τις σχετικές προδιαγραφές του νέου νόμου.

Έτσι, και προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη διεξαγωγή του εν εξελίξει πρωταθλήματος, κρίθηκε σκόπιμη η χορήγηση της εύλογης παράτασης για την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις