Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Basket League: Το Λαύριο πήρε το «θρίλερ» με τον Προμηθέα και έμεινε ζωντανό στα ημιτελικά

Basket League: Το Λαύριο πήρε το «θρίλερ» με τον Προμηθέα και έμεινε ζωντανό στα ημιτελικά
ΦΩΤΟ Intime

To Λαύριο επικράτησε 85-79 του Προμηθέα Πάτρας στην παράταση και μείωσε σε 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Ματς για γερά νεύρα ήταν το 3ο της ημιτελικής σειράς της Basket League, ανάμεσα σε Λαύριο και Προμηθέα Πάτρας, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους (85-79, 70-70 κ.δ) στην παράταση, υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικούς, Ρικ Πιτίνο και των συνεργατών του. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ όταν ο Προμηθέας ξέφυγε με 8 (58-66) στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και μεγάλα καλάθια έφεραν ξανά το ματς στα ίσα.

Ο Λούτζης ήταν ο μοιραίος για τους Πατρινούς, αφού με 0/2 βολές και άστοχο τρίποντο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και κατ’ επέκταση την πρόκριση στους τελικούς. Στην παράταση ο Κόζι του Λαυρίου ευστόχησε σε σειρά τριπόντων «σκοτώνοντας» τον Προμηθέα, που μπλόκαρε επιθετικά και στέλνοντας τη σειρά σε 4ο ματς.

Πέντε παίκτες του Λαυρίου, που πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε ημιτελική φάση πρωταθλήματος, είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μουράτο να ήταν πρώτος σκόρερ με 16π. και τον Ντέιβις να είχε 15π.
Από την άλλη, ο Προμηθέας δεν είχε τον Τζεράι Γκραντ, με τον Κλαβέλ να «φορτώνεται» με τρία φάουλ από την πρώτη περίοδο και τον Αγκμπελίζ να αποβάλλεται με πέντε στις αρχές της τέταρτης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέριαν Γκραντ με 20 πόντους και τον ακολούθησε ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16π.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις