Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Basket League: Το Περιστέρι μπήκε play off – Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής

Basket League: Το Περιστέρι μπήκε play off – Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη (81-59) σε ματς για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α1 ανδρών και του έδωσε τη… χαριστική βολή, για τον υποβιβασμό του από την Basket League – Το Περιστέρι νίκησε το Λαύριο (91-80) και άφησε εκτός play off τον ΠΑΟΚ (“διέλυσε” την ΑΕΚ με 96-72).

Έδωσε μεγάλη “μάχη” έχοντας τον κόσμο του στο πλευρό του, αλλά ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκ (81-59) και από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντάριλ Μέικον, Ιωάννης Παπαπέτρου και Οκάρο Γουάιτ που σημείωσαν έκαστος από 21 πόντους. Από την άλλη πλευρά, 24 πόντους είχε ο Μάικ Χένρι και 12 πόντους πρόσθεσε ο Μπράντον Γκάρετ.

Την πρόκριση στα play off της Basket League εξασφάλισε το Περιστέρι, καθώς επικράτησε 91-80 του Λαυρίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η εντός έδρας νίκη του Περιστερίου κόντρα στον Λάυριο, έδωσε στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων την είσοδο στην οκτάδα και παράλληλα άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς πήραν… μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (96-72), αλλά η παρουσία τους στα play off δεν ήρθε.

Με την 17η συνεχόμενη νίκη του και 23η σε 24 αγώνες, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Basket League. Σε μία άτυπη «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του επερχόμενου φάιναλ-φορ της Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν στο ΣΕΦ του Κολοσσού Ρόδου με 93-74 και, μετά το Βελιγράδι, θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά των πλέι-οφ το Περιστέρι.

Ο Βεζένκοφ πέτυχε 16π. σε μία περίοδο (την τρίτη), ο Σλούκας μοίρασε 15 ασίστ, μέχρι και ο παροπλισμένος Εϊσι βρήκε χρόνο συμμετοχής και σημείωσε 9 πόντους με 3/3 τρίποντα.

Συναρπαστικός αγώνας με… δύο νικητές έγινε στο κλειστό της Νεάπολης, όπου η γηπεδούχος Λάρισα επικράτησε 86-84 του Ιωνικού, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Basket League.

Οι Θεσσαλοί με τη νίκη τους διασφάλισαν την έκτη θέση της κανονικής περιόδου και αποφεύγουν τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό, ενώ η ομάδα της Νίκαιας πανηγύρισε την παραμονή της στην κατηγορία, χάρη στην ήττα του Ηρακλή από τον Παναθηναϊκό, χωρίς να επηρεάζεται πλέον από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αναφορικά με την αφαίρεση τριών βαθμών από τον «Γηραιό» (οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ, 6-18, αλλά ο Ιωνικός ευνοείται στην ισοβαθμία).

Στο τελευταίο ματς της ημέρας (20:00), Άρης και Απόλλων Πάτρας θα αναμετρηθούν στο «Αλεξάνδρειο» κάτι που ουσιαστικά θα κλειδώσει τα ζευγάρια των play off. Αν οι «κίτρινοι» κερδίσουν θα παίξουν με την ΑΕΚ και θα στείλουν τον Προμηθέα πάνω στον Παναθηναϊκό, ενώ αν χάσουν θα παίξουν με τον Παναθηναϊκό και οι Πατρινοί με την ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα:

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 59-81

Λάρισα – Ιωνικός 86-84

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 93-74

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 96-72

Περιστέρι – Λαύριο 91-80

Απόλλων Πάτρας – Άρης 74-73

Τα ζευγάρια των play off:

Ολυμπιακός-Περιστέρι

Παναθηναϊκός- Άρης

Κολοσσός Ρόδου-Λάρισα

ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις