Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Bundesliga: Ήττα για την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, χατ-τρικ ο Χάαλαντ αλλά «αποτυχία» για Ντόρτμουντ

Bundesliga: Ήττα για την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, χατ-τρικ ο Χάαλαντ αλλά «αποτυχία» για Ντόρτμουντ
Reuters

Μια αγωνιστική μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου στη Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου δέχθηκε “σφαλιάρα” στην έδρα της Μάιντς (3-1) – Η Μπόχουμ προηγήθηκε με δύο γκολ, η Ντόρτμουντ αντέδρασε με χατ-τρικ του ο Έρλινγκ Χάλαντ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν τελικά αυτοί που πήραν την σπουδαία νίκη (4-3).

Χωρίς κανένα κίνητρο, δεδομένου ότι έχει κατακτήσει την… σαλατιέρα στην Γερμανία και παράλληλα αποκλειστεί από το κύπελλο και το Champions League, η Μπάγερν Μονάχου ηττήθηκε 3-1 από τη Μάιντς, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, παρά το 34ο φετινό γκολ του Λεβαντόφσκι στο πρωτάθλημα.

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε να χάνει εντός έδρας με 2-0 από τη Μπόχουμ μόλις στο 8′, κατάφερε προσωρινά να κάνει την ανατροπή με χατ-τρικ του Χάαλαντ (τα δύο γκολ με πέναλτι). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, τα τέρματα του Λοκάντια και του Πάντοβιτς (πέναλτι) έδωσαν στους φιλοξενούμενους μία μεγάλη νίκη γοήτρου με 4-3.

Στον πάγκο της Μπόχουμ έμεινε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ενώ ο Κώστας Σταφυλίδης ήταν εκτός αποστολής. Για τους Βεστφαλούς, χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά ο ομογενής Αντώνης Παπαδόπουλος, που αντικατέστησε στο 88΄ τον Βίτσελ.

Σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη έκανε η Κολωνία, που επικράτησε εκτός έδρας 4-1 της Αουγκσμπουργκ και ανέβηκε στην έκτη θέση, εκμεταλλευόμενη το χθεσινό «στραβοπάτημα» της Ουνιόν απέναντι στην καταδικασμένη Γκρόιτερ Φιρτ.

Στη μάχη της ουράς, η Χέρτα βρέθηκε «μια ανάσα» από την εξασφάλιση της παραμονής, όμως ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από την Αρμίνια Μπίλεφελντ (1-1) και θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη.

Η Στουτγκάρδη, με τον Ντίνο Μαυροπάνο βασικό, γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από τη Βόλφσμπουργκ χάρη σε γκολ του Φίριχ στο 89΄ και παραμένει στη 16η θέση (που οδηγεί σε μπαράζ με τον τρίτο της β΄ κατηγορίας), δύο βαθμούς πάνω από την Αρμίνια.

Αποτελέσματα και σκόρερ στην 32η αγωνιστική της Bundesliga

Ουνιόν Βερολίνου-Γκρόιτερ Φιρτ 1-1

(72΄ Μίχελ – 33΄ Χργκότα)

Ντόρτμουντ-Μπόχουμ 3-4

(19΄πεν., 30΄πεν., 62΄ Χάαλαντ – 3΄ Πόλτερ, 8΄ Χόλτμαν, 81΄ Λοκάντια, 86΄πεν. Πάντοβιτς)

Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 1-1

(89΄ Φίριχ – 13΄ Μπρουκς)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 3-1

(18΄ Μπούρκαρτ, 27΄ Νιακατέ, 57΄ Μπαρέιρο – 33΄ Λεβαντόφσκι)

Άουγκσμπουργκ-Κολωνία 1-4

(73΄ Νιντερλέχνερ – 12΄ Τίλμαν, 15΄ Ουτ, 63΄πεν., 77΄ Μοντέστ)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Χέρτα Βερολίνου 1-1

(90+1΄ Νίλσον – 55΄ Τουσάρ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις