Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Bundesliga: “Μελανό σημείο” οι πανηγυρισμοί των παικτών

Bundesliga: “Μελανό σημείο” οι πανηγυρισμοί των παικτών
ΦΩΤΟ Reuters

Ικανοποίηση επικρατεί στην Bundesliga για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με μοναδικό “μελανό σημείο”, τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών στα γκολ, που “έσπασαν” τους κανόνες των υγειονομικών αρχών της Γερμανίας.

Πολλοί ποδοσφαιριστές αψήφησαν τις συστάσεις στην Bundesliga και οι εικόνες με αγκαλιές και φιλιά σε πανηγυρισμούς, έγιναν viral, οδηγώντας και σε έντονη κριτική στη Γερμανία, αλλά και παγκοσμίως.

Αδιόρθωτοι στη Γερμανία – Πανηγύρισαν ξανά αγκαλιά παρά το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό (video)

Ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής λίγκας (DFL), Ρόμπερτ Κλάιν, αναγκάστηκε να σχολιάσει έτσι το ζήτημα αναφέροντας τα εξής: «Υπάρχουν σαφείς οδηγίες που πρέπει να γίνονται σεβαστές. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, με τον ενθουσιασμό ενός τέρματος, ίσως μερικές φορές οι παίκτες να έρχονται πιο κοντά. Οι σύλλογοι δουλεύουν με τους ποδοσφαιριστές και τους υπενθυμίζουν καθημερινά τι πρέπει να γίνει, ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα για ένα δεύτερο παιχνίδι, μετά για ένα τρίτο, και να τελειώσουμε τη σεζόν».

Ο Κλάιν επισήμανε όμως, ότι υπάρχει και “ανακούφιση” για το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε συγκέντρωση φιλάθλων έξω από τα γήπεδα των αγώνων. «Ήταν μία ανακούφιση. Οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν ότι οι καιροί που ζούμε δεν είναι οι συνηθισμένοι. Κάποιες φορές αυτά που τους ζητάμε είναι δύσκολα, αλλά όλα πήγαν καλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις