Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Bundesliga: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν Μονάχου μετά από φινάλε θρίλερ

Bundesliga: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν Μονάχου μετά από φινάλε θρίλερ

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-1 της Κολωνίας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ντόρτμουντ 2-2 με την  Μάιντζ, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Bundesliga στην ισοβαθμία.

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε την Κολωνία 2-1 κάνοντας το καθήκον της, την ώρα που η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο στο γήπεδο της απέναντι στην Μάιντζ, μένοντας ισόπαλη με 2-2, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι «Βαυαροί» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με 71 πόντους.

Σε μια αγωνιστική για γερά νεύρα, αφού ο τίτλος του πρωταθλήματος άλλαξε αρκετές φορές χέρια, η Ντόρτμουντ ήθελε μόνο τη νίκη στο κατάμεστο «westfalen» κόντρα στην αδιάφορη Μάιντζ, ωστόσο το άγχος λύγισε τους παίκτες του Εντίν Τέρζιτς, οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν από το ημίχρονο με 2-0, με τον Σεμπάστιαν Αλέρ να αστοχεί μάλιστα σε πέναλτι για το 1-1.

Παρά την υπερ προσπάθεια της Ντόρτμουντ για ολική ανατροπή, εν τέλει οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να ισοφαρίσουν σε 2-2(Γκερέρο και Ζούλε) με το πρωτάθλημα να «γλιστρά» κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους.

Από την πλευρά της η Μπάγερν χρειάστηκε ένα γκολ στο 89΄από τον Τζαμάλ Μουσιάλα, προκειμένου να κερδίσει την αξιόμαχη Κολωνία και να πάρει τη νίκη η οποία της έχρισε πρωταθλήτρια Γερμανίας για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά. O Kομάν είχε κάνει το 1-0, με τον Λιούμπισιτς να ισοφαρίζει, ωστόσο ο Μουσιάλα ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση.

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στην Χόφενχαϊμ και σε συνδυασμό με την ήττα της Σάλκε στο γήπεδο της Λειψίας(4-0) τερμάτισε στην 16η θέση και θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να παραμείνει στην κατηγορία, αφού θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον 3ο από την Bundesliga 2.

Στους υπόλοιπους αγώνες, στην Ευρώπη θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η Μπάγερ Λεβερκούζεν παρά την ήττα της με 3-0 από την Μπόχουμ, καθώς η Βόλφσμπουργκ ηττήθηκε εντός έδρας 2-1 από την Μπόχουμ, με τις «ασπιρίνες» να έχουν καλύτερο συντελεστή και να παίρνουν την ισοβαθμία.

Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ – Μάιντς 2-2
(69’ Γκερέρο, 96’ Ζούλε – 15’ Χάντσε-Όλσεν, 24’ Ονισίβο)

Λειψία – Σάλκε 4-2
(10’ Λάιμερ, 19’ και 94’ Ενκουνκού, 82’ Πόουλσεν – 28’ Καμίνσκι, 49’ αυτ. Ορμπάν)

Ουνιόν Βερολίνου – Βέρντερ Βρέμης 1-0
(81’ Κεντίρα)

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1-2
(81’ πέν. Λιούμπισιτς – 8’ Κομάν, 89’ Μουσιάλα)

Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 2-0
(3’ Νετς, 40’ Χόφμαν)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Φράιμπουργκ 2-1
(83’ Μουανί, 91’ Εντιμπέ – 44’ Γκρίφο)

Βόλφσμπουργκ – Χέρτα Βερολίνου 1-2
(2’ Καμίνσκι – 55’ Μάζα, 68’ Ρίχτερ)

Μπόχουμ – Λεβερκούζεν 3-0
(19’ Φόρστερ, 34’ Ασάνο, 86’ Στόγκερ)

Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ 1-1
(80΄ Τόμας  -75’ Μπεμπού)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις