Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Champions League: Άγιαξ – Νάπολι 1-6, Λίβερπουλ – Ρέιντζερς 2-0

Champions League: Άγιαξ – Νάπολι 1-6, Λίβερπουλ –  Ρέιντζερς 2-0
Reuters

Η Νάπολι έκανε ”σκόνη και θρύψαλα” τον Άγιαξ στη ”Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα” επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-1 των Ολλανδών, κρατώντας σταθερά τα ηνία του πρώτου ομίλου με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Δυο στατικές φάσεις ήταν αρκετές για τη Λίβερπουλ στο βρετανικό ντέρμπι με τη Ρέιντζερς.

Μια Νάπολι να την…πιείς στο ποτήρι εμφανίστηκε στην Ολλανδία, με την ομάδα του Σπαλέτι να διαλύει τον Άγιαξ με 6-1 και τον Αίαντα να γνωρίζει την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του εντός έδρας.

Ο Άγιαξ έκανε το λάθος να προηγηθεί  με τη μπάλα να κοντράρει στον Κούντους και να καταλήγει στα δίχτυα. Το προβάδισμα των Ολλανδών έδωσε επιπλέον κίνητρο στην ομάδα του Σπαλέτι, η οποία ήταν καταιγιστική στη συνέχεια του αγώνα.

Ο Ρασπαντόρι ισοφάρισε αρχικά για τους φιλοξενούμενους, για να έρθουν στη συνέχεια οι Ντι Λορέντζο και Ζιελίνσκι να πετυχαίνουν από ένα γκολ έκαστος φέρνοντας τούμπα το ματς στο ημίχρονο.

Οι ”παρτενοπέι΄΄ με την ψυχολογία στα ύψη και τους γηπεδούχους υπό κατάρρευση κατάφεραν να πετύχουν άλλα 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρασπαντόρι να διπλασιάζει τα τέρματα του στο 47ο λεπτό, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι  και Σιμεόνε ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 6-1,το οποίο και αποτελεί την πιο βαριά  εντός έδρας ήττα στην ιστορία του Άγιαξ.

Στην Αγγλία και στο βρετανικό ντέρμπι η Λίβερπουλ χρειάστηκε μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ Άρνολντ στο 7ο λεπτό και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Σαλάχ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρέιντζερς, με την ομάδα του Κλοπ να επιστρέφει στις νίκες και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου πίσω από τη Νάπολι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Νάπολι 9 (13-2)
Λίβερπουλ 6 (5-5)
Αγιαξ (3 (6-8)
Ρέιντζερς 0 (0-9)
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Άγιαξ-Νάπολι 1-6
Λίβερπουλ – Ρέινζερς 2-0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις