Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Champions League: Ασύλληπτο αυτογκόλ απέκλεισε την Μονακό κι έστειλε την Σαχτάρ στους ομίλους

Champions League: Ασύλληπτο αυτογκόλ απέκλεισε την Μονακό κι έστειλε την Σαχτάρ στους ομίλους

Η Μονακό έδειξε ικανή να φύγει από το Ντόνετσκ με την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League (παρά την ήττα με 1-0 στη Γαλλία), αλλά η Σαχτάρ έφτιαξε το 2-1 του 90λεπτου, έστειλε το ματς στην παράταση και πήρε το “εισιτήριο” για τα… αστέρια με ένα απίστευτο αυτογκόλ του Αγκιλάρ (2-2 με την ολοκλήρωση της παράτασης και συνολικό σκορ 3-2).

Η… μπίλια έκατσε τελικά στην Σαχτάρ. Η ομάδα του Ντόνετσκ βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στην έδρα της από την Μονακό, αλλά “επέστρεψε”, έστειλε το ματς στην παράταση και τελικά πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 με αυτογκόλ του Αγκιλάρ στο 114′ (3-2 το συνολικό σκορ).

Click4more – Champions League: Κολοβός και Αθανασιάδης στους ομίλους με την Σερίφ

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και αποφασισμένοι να ανατρέψουν την ήττα (1-0) του πρώτου ματς. Ο Μπεν Γιεντέρ σκόραρε δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης (18′ και 39′), αλλά η Μονακό δέχθηκε τεράστια πίεση στο δεύτερο μέρος και είδε στο 74′ τον Μάρλος να μειώνει σε 2-1 και να φτιάχνει σκορ… παράτασης.

Οι Μονεγάσκοι ανέβασαν “στροφές”, προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της πρόκρισης και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Η κορυφαία ήρθε στο 90+3′ με τον Πιατόφ να διώχνει με μεγάλη δυσκολία το σουτ του Βολάντ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο, με την Μονακό να χάνει μεγάλες ευκαιρίες και την Σαχτάρ να έχει την τύχη με το μέρος της. Στο 114′ ο Μίντρουκ έκανε ωραία προσπάθεια απ’ τα αριστερά, προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Αγκιλάρ, πήρε ύψος και… κρέμασε τον τερματοφύλακα της Μονακό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα εκπληκτικό αυτογκόλ για το τελικό 2-2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις