Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Champions League: Δραματική πρόκριση για τη Λάτσιο! Πρώτη η Ντόρτμουντ (video)

Champions League: Δραματική πρόκριση για τη Λάτσιο! Πρώτη η Ντόρτμουντ (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λάτσιο έπαιξε με τη… φωτιά στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, αλλά έστω και με το 2-2 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, εξασφάλισε το “εισιτήριο” για τους “16” της διοργάνωσης. Μαζί της ως πρώτη του ομίλου η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο Ολίμπικο της Ρώμης, οι Λατσιάλοι χρειάζονταν μια ισοπαλία κόντρα στους Βέλγους, αλλά παρότι προηγήθηκαν στο ματς και έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω για σχεδόν μια ώρα αγώνα, έκαναν το ματς “θρίλερ” μέχρι τέλους.

Ο Κορέα άνοιξε το σκορ μόλις στο 12′ με πλασέ από κοντά, αλλά ο Φόρμερ “απάντησε” αμέσως με παρόμοιο τρόπο (15′). Η Λάτσιο βρέθηκε ξανά σε θέση οδηγού με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ιμόμπιλε στο 27′, με τους Βέλγους να μένουν και με 10 παίκτες στο 39′, λόγω αποβολής του Σόμπολι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ακόμη κι έτσι όμως, η Μπριζ ισοφάρισε στο 76′ με τον Βάνακεν και είχε δοκάρι στο 90+2′. Το “έμφραγμα” αποφεύχθηκε όμως για τους Ιταλούς και το 2-2 τους χάρισε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση.

 

Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του ομίλου, η αδιάφορη και αποκλεισμένη Ζενίτ, προηγήθηκε με 1-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον Ντρεοσί, αλλά οι Γερμανοί ανέτρεψαν τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Πίστσεκ και Βίτσελ πήραν τη νίκη με 2-1. Πανηγύρισαν έτσι και την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League, ως πρώτοι του έκτου ομίλου.

Τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική

Λάτσιο – Μπριζ 2-2

Ζενίτ – Ντόρτμουντ 1-1

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1.Ντόρτμουντ 13

2.Λάτσιο 10

3.Μπριζ 8

4.Ζενίτ 1

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις