Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Champions League: Έκτακτη συνεδρίαση της UEFA για την έδρα του τελικού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Champions League: Έκτακτη συνεδρίαση της UEFA για την έδρα του τελικού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φέρνει εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα στην έδρα του φετινού τελικού του Champions League. Επιστολή από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου, στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης και -μετά τις σημερινές (24.02.2022) καταιγιστικές εξελίξεις- η UEFA μελετά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα του τελικού (τα δημοσιεύματα στέλνουν το “μεγάλο” ματς στο Γουέμπλεϊ).

Η απόφαση για την έδρα του φετινού τελικού του Champions League αναμένεται να βγει πριν από το Σαββατοκύριακο.

«Μετά τις εξελίξεις που προκύπτουν από την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, ο πρόεδρος της UEFA αποφάσισε να συγκαλέσει το εκτελεστικό σώμα σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή (25/02) στις 10 το πρωί, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Περαιτέρω επικοινωνία θα υπάρξει μετά την συνάντηση» αναφέρεται στην τελευταία χρονικά τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μέσω σχετικού δελτίου Τύπου.

Την ίδια στιγμή, η εισβολή της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία αύξησε την σχετική πίεση προς την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με σχετική επιστολή τους ζήτησαν επίσημα την αλλαγή έδρας, αλλά και την αφαίρεση της χορηγίας της ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου, Gazprom, από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις