Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Champions League, Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Επική ανατροπή για τους Ελβετούς, γράφτηκε ιστορία στη Σεβίλλη

Champions League, Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Επική ανατροπή για τους Ελβετούς, γράφτηκε ιστορία στη Σεβίλλη

Με μία ιστορική ανατροπή, η Γιουνγκ Μπόις έριξε με το “καλημέρα” βόμβα στους ομίλους του Champions League, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 στην Ελβετία και χαλώντας τη βραδιά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 13′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έγραψε ιστορία, πιάνοντας τον Ίκερ Κασίγιας στην κορυφή των συμμετοχών όλων των εποχών στη διοργάνωση (181). Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε και πάλι τη μοναδική στιγμή που βρέθηκε ελεύθερος στην αντίπαλη περιοχή, σκοράροντας έπειτα από υπέροχη ασίστ του συμπατριώτη του, Μπρούνο Φερνάντες.

Όλα έδειχναν ότι η βραδιά θα ήταν του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο ο Γουάν Μπισάκα τα έκανε… θάλασσα στο 35′, αφήνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 10 παίκτες (απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο πάτημα στον Περέιρα Μαρτίνς).

Οι ισορροπίες άλλαξαν, το γήπεδο έγειρε και η Γιουνγκ Μπόις δεν έχασε την ευκαιρία. Στο 66′ ο Ενγκαμαλό έφερε το ματς στα ίσα (1-1), με τον Αμερικανό Τζόρνταν Σιεμπάτσο να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ολέθριο σφάλμα του Λίνγκαρντ.

Να σημειωθεί ότι στο 78ο λεπτό, μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο ένας οπαδός, ο οποίος πλησίασε στην περιοχή της Γιούνγκ Μπόις κι απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου.

Ισοπαλία στα πέναλτι στην Ισπανία

Απόλυτη μοιρασιά και στο “Sanchez Pizjuan” της Σεβίλλης, όπου η τοπική ομάδα «κόλλησε» στο 1-1 με τη Σάλτσμπουργκ.

Στο τέλος της βραδιάς πάντως οι Ισπανοί ήταν μάλλον… ευχαριστημένοι με το βαθμό, δεδομένου ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες απ’ το 50′ (δεύτερη κίτρινη του Εν Νεσιρί για «θέατρο»), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο πέναλτι με τους Αντεγέμι (13′) και Σούσιτς (37′) που… σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Μπόνο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δόθηκαν συνολικά τέσσερα πέναλτι (ευστόχησαν στα άλλα δύο οι Ράκιτιτς και Σούσιτς), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Champions League, ενώ ο Καρίμ Αντεγέμι της Σάλτσμπουργκ έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τρεις φορές την εσχάτη των ποινών στο ίδιο παιχνίδι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις