Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League: Η απίστευτη βραδιά του Έρλινγκ Χάαλαντ και οι φάσεις και τα γκολ από τα Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (7-0) και Πόρτο – Ίντερ (0-0)

Champions League: Η απίστευτη βραδιά του Έρλινγκ Χάαλαντ και οι φάσεις και τα γκολ από τα Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (7-0) και Πόρτο – Ίντερ (0-0)
Reuters

Είναι μόλις 22 ετών και μας έχει… ρίξει το σαγόνι με την ευκολία που “φορτώνει” με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έστησε το δικό του “πάρτι” κόντρα στη Λειψία και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League (7-0). Δεύτερη ιταλική ομάδα που περνάει στους “8” η Ίντερ μετά το 0-0 στην έδρα της Πόρτο. “Ακολούθησε” τη Μίλαν, ενώ… έρχεται και η Νάπολι, σε μια φοβερή σεζόν για τους Ιταλούς!

Έξι είναι πλέον τα «εισιτήρια» που έχουν βρει κάτοχο για τα προημιτελικά του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι -με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ- και η Ίντερ είναι οι ομάδες που ακολούθησαν τις Μπάγερν Μονάχου, Μίλαν, Μπενφίκα και Τσέλσι στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Χάαλαντ, η νέα… μηχανή των γκολ του Γκουαρντιόλα μετά τον Μέσι

Το «φαινόμενο» της Μάντσεστερ Σίτι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, «σπάει» τα ρεκόρ με χαρακτηριστική ευκολία. Στο Έτιχαντ, στη ρεβάνς του 1-1 στην έδρα της Λειψίας, ο Νορβηγός έκανε απίθανα πράγματα στην εμφατική πρόκριση της ομάδας του στους προημιτελικούς του Champions League με το 7-0, σκοράροντας 5 φορές και παίρνοντας… σπίτι του την μπάλα της αναμέτρησης!

Με τα 5 γκολ ο Χάαλαντ έγινε σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έφτασε τα 30 στο Champions League (33 συνολικά) ξεπερνώντας τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος το έκανε σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών.

Έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στα χρονικά της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε συλλογικό επίπεδο, που πετυχαίνει 5 γκολ, μετά τον Λιονέλ Μέσι (7 Μαρτίου 2012 στο 7-1 επί της Λεβερκούζεν) και τον Λουίς Αντριάνο στη νίκη της Σαχτάρ με 7-0 επί της Μπάτε Μπορίσοφ στις 21/10/2014.

Απόλυτα δικαιολογημένα, τη στιγμή της αλλαγής του στο 63ο λεπτό, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο τον αποθέωσε, με τον ίδιο να τους ευχαριστεί, δεχόμενος ταυτόχρονα τα συγχαρητήρια του Πεπ Γκουαρδιόλα και των υπολοίπων συμπαικτών του στον πάγκο!

Ο Χάαλαντ δεν μπόρεσε να φτάσει σε double χατ-τρικ και να γίνει ο μοναδικός με έξι γκολ σε ένα ματς στη διοργάνωση, την ώρα που ο Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει προπονήσει τους δυο από τους τρεις παίκτες που έχουν πετύχει 5 γκολ σε έναν αγώνα της διοργάνωσης (Λιονέλ Μέσι και Λουίς Αντριάνο το έχουν κάνει ακόμα).

Η Ίντερ είχε τύχη και οι Ιταλοί κάνουν «αντεπίθεση» στο Champions League

Την Μάντσεστερ Σίτι ακολούθησε στην επόμενη φάση η Ίντερ με το 0-0 που απέσπασε στην Πορτογαλία από την Πόρτο. Δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις είχαν οι «Δράκοι» με τους Ταρέμι και Γκρούγιτς!

Το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο «Μεάτσα» αποδείχθηκε «χρυσό» για την Ίντερ. Στη ρεβάνς του «Ντραγκάο» με την Πόρτο οι «νερατζούρι» υπερασπίστηκαν το 1-0 του Μιλάνου και με το 0-0 που απέσπασαν προκρίθηκαν στους προημιτελικούς του Champions League.

Η Ίντερ επέστρεψε έτσι μετά από 12 χρόνια στα προημιτελικά της διοργάνωσης, βάζοντας το δικό της “λιθαράκι” στη μεγάλη επιστροφή των ιταλικών ομάδων στο Champions League η Μίλαν ήταν η πρώτη που προκρίθηκε στους “8” και αναμένεται και η Νάπολι να τις ακολουθήσει στην επόμενη φάση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις