Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Champions League,Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2: Άλωσε το Μιλάνο και βλέπει προημιτελικά

Champions League,Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2: Άλωσε το Μιλάνο και βλέπει προημιτελικά

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε της Ίντερ με 2-0 στο Μιλάνο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των “16” και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την οκτάδα ενόψει και της ρεβάνς στην Αγγλία.

Η Λίβερπουλ δεν ήταν καλύτερη από την Ίντερ, με την ιταλική ομάδα να πιέζει πολύ στο δεύτερο μέρος και να σκοράρει, μάλιστα, με τον Τζέγκο, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το σύνολο του Κλοπ κατάφερε, όμως, να βρει δύο γκολ με τον Φιρμίνο και το Σαλάχ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα Το πρώτο ήρθε με υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Βραζιλιάνου σέντερ φορ στο 75′, ενώ στο 83′ ο Σαλάχ με σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κόντραρε σε αμυντικούς της Ίντερ, διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Τα γκολ του αγώνα:

Το σκορ δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους πρωταθλητές Ιταλίας, οι οποίοι καλούνται να πάμε στη ρεβάνς της Αγγλίας και να σημειώσουν τρία γκολ για να προκριθούν ή δύο για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, δίχως να παραβιαστεί η εστία τους.

Να σημειωθεί ότι ο Ελιοτ σε ηλικία 18 ετών και 318 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Μερσεϊσάιντ που συμμετέχει στο Champions League (εξαιρουμένων των αγώνων των προκριματικών). Το ρεκόρ κατείχε ο Αλεξάντερ-Αρνολντ από το 2017, όταν σε ηλικία 18 ετών και 354 ημερών αγωνίστηκε βασικός απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Στον πάγκο έμεινε σε όλο το ματς ο Κώστας Τσιμίκας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (87’ Ρανόκια), Μπαστόνι (90’ Ντι Μάρκο), Ντάμφρις (87’ Νταρμιάν), Βιντάλ (87’ Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες (70’ Αλέξις Σάντσες)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (59’ Χέντερσον), Τιάγκο, Έλιοτ, Μανέ (59’ Λουίς Ντίας), Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (46’ Φιρμίνο).

Τα highlights του αγώνα:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις