Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Champions League: Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5 και Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 1-4

Champions League: Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5 και Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 1-4
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 5-1 την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, ενώ η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας πήρε σπουδαίο διπλό επικρατώντας με το εμφατικό 4-1 της Μπεσίκτας στα ματς που άνοιξαν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Τρεις εβδομάδες μετά την ήττα της στο «Παρκ ντε Πρενς» από την Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι «επέστρεψε» με εμφατικό τρόπο στα «τρίποντα» επικρατώντας πολύ εύκολα με 5-1 της Μπριζ στο «Γιαν Μπρέιντελ Στάντιον». Οι «πολίτες» από το ξεκίνημα έδειξαν πως δεν έχουν διάθεση για… παιχνίδια και τελικά στο 30’ ο Ζοάο Κανσέλο έκανε κάθετη κίνηση, ο Φόντεν τον είδε και τον έβγαλε μόνο και ο Πορτογάλος έκανε το 0-1 με όμορφο πλασέ. Στο 43’ ο Μαχρέζ ανατράπηκε από τον Ν’ Σοκί και ο ίδιος ευστόχησε για το 0-2 «κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Στην επανάληψη και στο 53’ ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Γουόκερ μέσα στην περιοχή και εκείνος με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Μινιολέ για 0-3, ενώ ο νεαρός Πάλμερ, χρειάστηκε μερικά λεπτά για να σκοράρει μετά την είσοδό του στο 66′ αντί του Ντε Μπρόινε που αποθεώθηκε από τους Βέλγους αποχωρώντας, με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό έπειτα από πάσα του Στέρλινγκ (0-4).

Το 1-4 με το γκολ της τιμής για την Μπριζ πέτυχε στο 81’ ο Βανάκεν με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και τρία λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ σκόραρε ξανά για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-5.

Πάρτι έστησε η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Πόλη επί της Μπεσίκτας. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς χάνοντας ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά στο 15’ έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά πάσα ο σέντερ-μπακ, Κοάτες, έκανε το 0-1 με κεφαλιά και αφού στο 24’ ο Λαρίν ισοφάρισε για την Μπεσίκτας (1-1) και πάλι ο Κοάτες στο 27’ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-2) πετυχαίοντας ξανά με κεφαλιά πανομοιότυπο γκολ. Πριν βγει το ημίχρονο ο Σαράμπια έγραψε το 1-3 για την Σπόρτινγκ με από πέναλτι που κέρδισε ο Κοάτες, ενώ η γκολάρα που πέτυχε ο Τεσέιρα για την Μπεσίκτας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ακυρώθηκε ορθώς ως πολύ οριακό οφσάιντ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά όσες φάσεις δημιούργησαν βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Αντάν, που ύψωσε τείχος. Στο 89’ ο Παουλίνιο βρήκε δίχτυα με φοβερή «λόμπα» και διαμόρφωσε το τελικό 1-4 αφήνοντας την Μπεσίκτας τελευταία και χωρίς βαθμό, ενώ η ίδια μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις