Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Champions League, Μάλμε – Τσέλσι 0-1 και Βόλφσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ 2-1

Champions League, Μάλμε – Τσέλσι 0-1 και Βόλφσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ 2-1

«Φωτιά» έβαλε στον 7ο όμιλο η Βόλφσμπουργκ με τη νίκη της της Σάλτσμπουργκ (2-1), ενώ στον 8ο η Τσέλσι με το «διπλό» στη Σουηδία επί της Μάλμε (1-0) απέκτησε τεράστια προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Η Σάλτσμπουργκ, ούσα αήττητη στον πρώτο γύρο, ήθελε το διπλό για να καθαρίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Η Βόλφσμπουργκ των δύο ισοπαλιών και της μίας ήττας έψαχνε τη νίκη για να μείνει ζωντανή και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και με το πρώτο της «τρίποντο» να μπει για τα καλά στη μάχη της πρόκρισης, όπου τον πρώτο λόγο εξακολουθεί να έχει η αυστριακή ομάδα, παρά την ήττα της από τους «Λύκους».

Μόλις στο 4’, ο Γκέρχαρντ έκανε την ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Μπακού, που σε κενή εστία έκανε το 1-0. Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν (1-1) στο 30′ με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Βέμπερ.

Στο 60΄μια αντεπίθεση της Βόλφσμπουργκ έφερε τον Νμετσά να σουτάρει στην κλειστή γωνία και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 για τους «λύκους». 

Η Σάλτσμπουργκ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε, με τους Γερμανούς να παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Παρότι δυσκολεύτηκε στο «Ελεντα Στάντιον», η Τσέλσι επιβλήθηκε με 1-0 της ουραγού και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, Μάλμε, η οποία θα προσπαθήσει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να συνεχίσει στο Europa League. Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ζιγιές στο 56′.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με την τρίτη τους νίκη σε 4 ματς «έπιασαν» στην κορυφή του γκρουπ την Γιουβέντους, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο (με Ζενίτ) και σαφώς κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις