Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Πρωτιά με ανατροπή για τους «πολίτες»

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Πρωτιά με ανατροπή για τους «πολίτες»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League και εξασφάλισε την πρόκριση ως πρώτη στη φάση των «16». Επίδειξη δύναμης της Λειψίας στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ με 5-0.

Νίκη πρόκρισης και πρωτιάς πήρε η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Etihad». Oι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, είδα σουτ σουτ Γκιουντογάν του Γκουντογάν να σταματά στο δοκάρι στο πρώτο μέρος και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Παρ’ όλα αυτά παραλίγο να πληρώσουν την αστοχία τους, αφού στο 42′ ο Εμπαπέ βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Έντερσον.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, μία μαγική συνεργασία Μέσι-Νεϊμάρ και Εμπαπέ, έφερε το Γάλλο επιθετικό σε θέση βολής και οι Παριζιάνοι «πάγωσαν» τους Άγγλους ανοίγοντας το σκορ. Στέρλινγκ (63′) και Χεσούς (77′) έφεραν «τούμπα» το ματς για τους Άγγλους όμως, οι οποίοι πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση, μία αγωνιστική πριν το τέλος του ομίλου.

Την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο πανηγύρισε η Λειψία και, μάλιστα, εκτός έδρας με το εμφατικό 5-0 επί της Κλαμπ Μπριζ. Με το «τρίποντο» αυτό οι Γερμανοί ισοβαθμούν με τους Βέλγους στους 4 βαθμούς, αλλά έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων είναι εκείνοι που έχουν την 3η θέση και το «εισιτήριο» για το Europa League, αρκεί να μείνουν εκεί και μετά την τελευταία αγωνιστική (η γερμανική ομάδα υποδέχεται τη Σίτι, ενώ η Μπριζ θα παίξει εκτός με την Παρί Σεν Ζερμέν).

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (17-8)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (9-7)
3. Λειψία 4 (13-13)
4. Μπριζ 4 (5-16)

Τελευταία αγωνιστική (07/12)

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις