Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League, Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: «Καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο ματς

Champions League, Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: «Καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο ματς
Reuters

Ισχυρότατες βάσεις για την πρόκριση της στους “4” του Champions League έβαλε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μπενφίκα έχοντας ένα καλό και ένα κακό ημίχρονο και μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά. Καλή εμφάνιση ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Σε οκτώ βράδια ο επαναληπτικός του Άνφιλντ.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να μπει με… ορμή στο ματς, αλλά η Λίβερπουλ -σχετικά γρήγορα- πήρε τα ηνία του ματς, απείλησε την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και έφτασε στο γκολ που έψαχνε στο 17′. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κονατέ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1.

Ο Βλαχοδήμος συνέχισε να έχει… δουλειά, αφού η Λίβερπουλ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 34′. Ο Άρνολντ έκανε απίθανη μεταβίβαση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας της Μπενφίκα, ο Ντίαζ με κεφαλιά έδωσε… μισό γκολ στον Μανέ, που προ κενής εστίας σκόραρε για το 2-0. Στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους, ο Έλληνας πορτιέρε είπε “όχι” στην προσπάθεια του Σαλάχ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπενφίκα. Στο 49′ και μετά από ταχύτατη κόντρα της Μπενφίκα, ο Ράμος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κονατέ έκανε ένα απίστευτο “τσαφ” η μπάλα έφτασε στον Νούνιες, με τον παίκτη των γηπεδούχων να μειώνει σε 2-1 με ωραίο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή

Η Μπενφίκα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και στο 60′ πλησίασε στην ισοφάριση, με τον Άλισον να μπλοκάρει το σουτ του Έβερτον. Η Λίβερπουλ δεν έκανε ένα καλό δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκε άλλο και έφυγε από την Πορτογαλία με το “διπλό”, παίρνοντας μάλιστα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, φτάνοντας στο 88′ στο 3-1 με τον Ντίαζ. Στο 90+7′ ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Ζότα και.. γλίτωσε την ομάδα του από ένα τέταρτο τέρμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις