Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Champions League: Όλες οι φάσεις και τα γκολ των αγώνων της Τρίτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων

Champions League: Όλες οι φάσεις και τα γκολ των αγώνων της Τρίτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων
Reuters

Γνωστές έγιναν δυο ακόμα ομάδες που θα περάσουν στη φάση των «16» του Champions League με την ολοκλήρωση των αγώνων της Τρίτης (12.12.2023) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. 18 γκολ έγραψε… το κοντέρ. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σεβίλλης, τα “εισιτήρια” των Κοπεγχάγη και Νάπολι, αλλά και η μεγάλη νίκη της Μπενφίκα, τα πιο “δυνατά” αποτελέσματα της βραδιάς.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Νάπολι ακολούθησαν τελικά τις Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ , Ίντερ , Λάτσιο, Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ στους «16» του Champions League. Άξιο αναφοράς, πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ομάδα με το απόλυτο 6/6!

Πλέον, απομένουν δυο ακόμα «εισιτήρια» προς διάθεση σε αυτό το τελευταίο-6ο- βήμα στων ομίλων, προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ των 16 ομάδων που θα βρεθούν στην κλήρωση της 18ης Δεκεμβρίου (13:00) στη Νιόν (13/14/20/21-2 και 5/6/12/13-3 τα ματς).

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” κι έβαλε το τελευταίο… καρφί στην εφιαλτική παρουσία των “κόκκινων διαβόλων” στο εφετινό Champions League. Με την ομάδα του Τεν Χαγκ να ολοκληρώνει μία ντροπιαστική συμμετοχή, μένοντας 4η και… καταϊδρωμένη στον 1ο όμιλο.

Η Κοπεγχάγη -απ’ την άλλη- πήρε τον “τελικό” του 1ου ομίλου απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, νίκησε με 1-0 κι ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη στο γκρουπ, κατακτώντας τη 2η θέση και το “εισιτήριο” για τους “16” του Champions League στην 6η και τελευταία αγωνιστική του group stage της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην “Red Bull Arena” η Μπενφίκα απέδειξε πως δεν πρέπει να την υποτιμάει κανείς, ακόμη και στα… χειρότερά της. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να πάρει διπλό με δύο γκολ διαφορά απέναντι στη Σάλτσμπουργκ και να αρπάξει τη 3η θέση απ’ τους Αυστριακούς. Και το κατάφερε με buzzer-beater του Καμπράλ στο 90+3′ διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις ένα επιβλητικό 3-1.

Στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” η Νάπολι δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην Μπράγκα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της και να διεκδικήσει με διπλό τη 2η θέση στον 3ο όμιλο.

Στο Μιλάνο, η Σοσιεδάδ ήταν πολύ καλύτερη απέναντι στην Ίντερ (έφτασε να έχει κατοχή μπάλας 73%), έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως στο τέλος ακόμη και το «λευκό» 0-0 ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρωτιά στον 4ο όμιλο, κρατώντας τους “νερατζούρι” στη 2η θέση.

Από τα ματς που ξεκίνησαν πιο νωρίς, αίσθηση προκάλεσε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της σεβίλλης (περσινή κάτοχος του Europa League), μετά την ήττα της με 2-1 στην έδρα της ανς.

Τα ματς της Τρίτης (12.12) στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Champions League

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1

Κοπεγχάγη – Γαλατασαράι 1-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λανς – Σεβίλλη 2-1

Αϊντχόφεν – Άρσεναλ 1-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι – Μπράγκα 2-0

Ουνιόν Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ – Σοσιεδάδ 0-0

Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3

Τα ματς της Τετάρτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων

5ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Λάτσιο

22:00 Σέλτικ-Φέγενορντ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν

22:00 Νιούκαστλ-Μίλαν

7ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Λειψία-Γιουνγκ Μπόις

19:45 Ερυθρός Αστέρας-Μάντσεστερ Σίτι

8ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ

22:00 Αντβέρπ-Μπαρτσελόνα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις