Site icon NewsIT

Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Κλαμπ Μπριζ 4-1 και Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

07.12.2021 | 21:34
Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Κλαμπ Μπριζ 4-1 και Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Soccer Football - Champions League - Group A - Paris St Germain v Club Brugge - Parc des Princes, Paris, France - December 7, 2021 Paris St Germain's Lionel Messi celebrates scoring their third goal with Kylian Mbappe, Idrissa Gueye and Achraf Hakimi REUTERS/Sarah Meyssonnier

Η Παρί Σεν Ζερμέν με πρωταγωνιστές τους Εμπαπέ και Μέσι νίκησε 4-1 την Κλαμπ Μπριζ στο «Παρκ Ντε Πρενς», την ώρα που η Λειψία επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στη Γερμανία για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο δεκάλεπτο η Παρί Σεν Ζερμέν προηγούνταν με 2-0 της Κλαμπ Μπριζ στη Γαλλία, χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ (2′, 7′). Το έργο των Βέλγων, που ήθελαν καλύτερο αποτέλεσμα από την Λειψία που την ίδια ώρα αντιμετώπιζε την Μάντσεστερ Σίτι στη Γερμανία, είχε ήδη γίνει από δύσκολο… ακατόρθωτο. 

Το γκολ-ποίημα του Λιονέλ Μέσι στο 38′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, όπου και έμεινε ως το ημίχρονο παρά τις προσπάθειες των Βέλγων. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να κυνηγήσουν έστω ένα γκολ πέφτοντας αρχικά πάνω στον Ντοναρούμα, που τους το αρνήθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Τελικά στο 68′ ο Ριτς ωραίο διαγώνιο πλασέ σε αντεπίθεση μείωσε σε 3-1, αλλά ο Μέσι ξανά στο 77′ κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ για το τελικό 4-1. Μάλιστα με αυτά τα δύο γκολ που πέτυχε απόψε ο Μέσι, έφτασε τα 758 στην καριέρα του ξεπερνώντας τον Πελέ με το πρώτο και κυνηγώντας πλέον τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σχετική λίστα των σκόρερ όλων των εποχών, ο οποίος είναι πρώτος με 801 τέρματα. 

Στο άλλο ματς του ομίλου την ίδια ώρα, η Λειψία προηγήθηκε της Σίτι με 1-0 στο 24′ με γκολ του Σομποζλάι σε κόντρα επίθεση. Γενικά ο ρυθμός ήταν καλός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες προϋποθέσεις και τη Σίτι να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 40′ όταν ο το σουτ του Φόντεν τράνταξε το δοκάρι του Γκουλάτσι.

Στο δεύτερο μέρος η Λειψία έδωσε μέτρα στη Σίτι, η οποία παρ’ ότι ανοίχτηκε δεν μετουσίωσε σε ευκαιρίες την κατοχή της πάλας και τελικά σε αντεπίθεση στο 71ο λεπτό, ο Αντρέ Σίλβα εκτέλεσε τον Στέφενς για το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Σίτι ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Μαχρέζ στο 76′, ενώ ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Γουόκερ, που χάνει έτσι το πρώτο νοκ άουτ ματς στη διοργάνωση.

Η τελική βαθμολογία στον 1ο Όμιλο

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (18-10)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (13-8)
3. Λειψία 7 (15-14)
4. Κλαμπ Μπριζ 4 (6-20)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version