Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League: Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 και Μίλαν – Λίβερπουλ 1-2

Champions League: Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 και Μίλαν – Λίβερπουλ 1-2
ΦΩΤΟ Reuters

Φινάλε «θρίλερ» στον 2ο όμιλο του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης να θριαμβεύει στο «Ντραγκάο» επί της Πόρτο (1-3) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μίλαν (1-2) με ανατροπή στο «Σαν Σίρο» να ακολουθεί στη φάση των «16» τους «κόκκινους» που ολοκλήρωσαν με το φοβερό 6Χ6 τον όμιλο.

Σε ένα ματς για «γερά νεύρα» η Ατλέτικο Μαδρίτης με συνταγή Σιμεόνε έφυγε νικήτρια από το «Ντραγκάο» σε ένα ματς που για μία ώρα παιχνιδιού ο Όμπλακ ήταν ο καλύτερός της παίκτης κρατώντας την όρθια. Ο Γκριεζμάν στο 55′ «πάγωσε» την Πόρτο ανοίγοντας το σκορ με ένα τυχερό γκολ και μετά ακολούθησε… χαμός. 

Οι «ροχιμπλάνκος» περίμεναν τους Πορτογάλους και έφευγαν στην κόντρα συνεχώς κάνοντας το παιχνίδι που τους χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια. Οι παίκτες της Πόρτο εκνευρίστηκαν και οι μονομαχίες έγιναν πιο σκληρές, με αποτέλεσμα Καράσκο και Βέντελ να δουν αντίστοιχα κόκκινες κάρτες, λόγω χτυπημάτων εκτός φάσης που επέφεραν διαδοχικές συρράξεις παικτών και επιτελείων και οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες.

Τελικά ο Κορέα στο 90’+2′ και ο Ντε Πολ στο 90’+5 μετέτρεψαν σε θρίαμβο της Ατλέτικο το ματς, πριν η Πόρτο μειώσει στο τελικό 1-3 με πέναλτι στη τελευταία φάση του αγώνα. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μίλαν έκανε ιδανικό ξεκίνημα αφού προηγήθηκε 1-0 με τον Τομόρι στο 22ο λεπτό να εκμεταλλεύεται την κακή συνεννόηση του Άλισον με τον Μιναμίνο μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η Λίβερπουλ πάντως παρά το εκτεταμένο ροτέισιον του Κλοπ, βρήκε την ισοφάριση στο 38ο λεπτό με τον Σαλάχ να παίρνει το «ριμπάουντ» μετά από εκπληκτική προσπάθεια και σουτ του Τσάμπερλεϊν και να ισοφαρίζει.

Το γκολ του Ορίγκι στο 55′ μετά από λάθος στην άμυνα των «ροσονέρι» διαμόρφωσε το τελικό 1-2, αφού παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ και έτσι τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλο μένοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Στον αντίποδα η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που ολοκληρώνει όμιλο Champions League με το απόλυτο των νικών (6Χ6) και έγραψε ιστορία. 

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

1.Λίβερπουλ 18

2.Ατλέτικο Μαδρίτης 7

3.Πόρτο 5 (Europa League)

4.Μίλαν 4

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις