Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-3: Γλίτωσε το κάζο και την «αποκαθήλωσε» στην παράταση με Καρίμ Μπενζεμά

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-3: Γλίτωσε το κάζο και την «αποκαθήλωσε» στην παράταση με Καρίμ Μπενζεμά
Reuters

Την “αποκαθήλωσε” μετά από απίστευτο ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην… κόλαση ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού, αφού βρέθηκε να χάνει με 3-0από την Τσέλσι μέσα στο “Μπερναμπέου”, έχοντας νικήσει με 3-1 στο Λονδίνο. Ο Ροντρίγκο αποδείχθηκε “χρυσή” αλλαγή, αφού λίγο μετά την είσοδο του στο ματς έστειλε τον προημιτελικό στην παράταση (3-1). Στον έξτρα χρόνο, ο Μπενζεμά πέτυχε το 4ο του γκολ κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης κι έστειλε τη “βασίλισσα” στους “4” (3-2 και συνολικό σκορ 5-4). Με τη νικήτρια από το Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει η ομάδα του Αντσελότι.

Χωρίς να έχει περιθώρια να παίξει συντηρητικά, η Τσέλσι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα, αναγκάζοντας την Ρεάλ Μαδρίτης να… κυνηγάει την μπάλα. Οι “μερένγκες” είχαν μια καλή εκτέλεση φάουλ με τον Μπενζεμά στο 11′, αλλά βρέθηκαν από νωρίς σε θέση άμυνας και τελικά στο 15′ άνοιξαν το σκορ στο “Μπερναμπέου” (1-0) με το πλασέ του Μάουντ.

Βλέποντας πως η κατάσταση μπορεί εύκολα να… στραβώσει, η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε μπάλα και προσπάθησε να απειλήσει, με τον Μπενζεμά να είναι αυτός που πήρε προσπάθειες. Η Τσέλσι δεν έχασε τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν έφτιαξε και κάποια σοβαρή φάση στην αντίπαλη εστία μέχρι το τ΄λελος του πρώτου μέρους.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Τσέλσι πέτυχε πολύ γρήγορα τον πρώτο της μεγάλο στόχο! Έφτασε στο 0-2 με κεφαλιά του Ρούντιγκερ (51′), σκορ που έστελνε το ματς στην παράταση!

Η Ρεάλ έδειξε να τα έχει χαμένα, στο 62′ η Τσέλσι πέτυχε τρίτο γκολ -πρόκρισης- αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα του Αλόνσο. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπενζεμά είχε δοκάρι! Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να… πατάνε τους γηπεδούχους και έφτασαν στο 0-3 με τον Βέρνερ. Στο 78′ ο Αντελότι προχώρησε σε αλλαγές. Μια από τις δυο που έκανε ήταν ο Ροντρίγκο, ο οποίος δυο μετά λεπτά πήρε απίστευτη ασίστ από τον Μόντριτς και μείωσε σε 3-1 (σκορ παράτασης).

Το ματς έφτασε στην παράταση, με την Τσέλσι να χάνει κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει αυτή την πρόκριση, πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Με την έναρξη του έξτρα χρόνου, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ξεσηκώσει και πάλι το “Μπερναμπέου”. Στο 96′ ο Βινίσιους έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά και ο Μπενζεμά με κεφαλιά μείωσε σε 3-2, δίνοντας στους γηπεδούχους προβάδισμα πρόκρισης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης… έπαιξε με το χρόνο στη συνέχεια, αμύνθηκε με σθένος, η Τσέλσι έβγαλε άγχος, είδε τον Ζίγες στο 114′ να μην μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια θέση και τον Χάβερτζ να στέλνει την μπάλα άουτ με κοντινή κεφαλιά στο 117′. Τελικά, η ομάδα του Αντσελότι άντεξε και έφτασε στην πρόκριση, αποκλείοντας την κάτοχο του θεσμού από τα ημιτελικά του Champions League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις