Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Champions League, Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0: Σαρωτική πρόκριση και φουλ για πρωτιά στον όμιλο

Champions League, Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0: Σαρωτική πρόκριση και φουλ για πρωτιά στον όμιλο

Η Τσέλσι δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Γιουβέντους στο ντέρμπι κορυφής του όγδοου ομίλου του Champions League, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επικρατούν άνετα των Ιταλών με 4-0 στο Λονδίνο και να κάνουν το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Τσέλσι και Γιουβέντους ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους “16” της διοργάνωσης. Οι Άγγλοι, μετά το αποτέλεσμα αυτό, έχουν το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία και κρατούν την τύχη στα χέρια τους στην τελευταία αγωνιστική.

Στην τελευταία στροφή των ομίλων, η Τσέλσι δοκιμάζεται στην έδρα της Ζενίτ και η Γιουβέντους υποδέχεται τη Μάλμε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Λονδρέζοι ήταν ανώτεροι κι έφτασαν άνετα στη νίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25′ με τον Τσαλόμπα, βάζοντας βάσεις νίκης από το πρώτο μέρος.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα κι άγγιξε το 1-1 με τον Μοράτα, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα με υπέροχη επέμβαση έσωσε το γκολ λίγο πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή.

Στην επανάληψη, ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για τη Τσέλσι, προκειμένου να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 56′ ο Τζέιμς έκανε με φοβερό σουτ το 2-0, ενώ στο 58′ ο Χάντσον-Οντόι έγραψε το 3-0.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Βέρνερ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μάλμε και η Ζενίτ έμειναν στο 1-1 στη Σουηδία, με τους Ρώσους να ισοφαρίζουν με πέναλτι στις καθυστερήσεις και να παίρνουν ουσιαστικά το εισιτήριο του Europa League.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Τσέλσι 12
2. Γιουβέντους 12
3. Ζενίτ 4
4. Μάλμε 1

Η τελευταία αγωνιστική:

Γιουβέντους – Μάλμε
Ζενίτ – Τσέλσι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις