Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Champions League, Τσέλσι – Μάλμε 4-0 και Ζενίτ – Γιουβέντους 0-1

Champions League, Τσέλσι – Μάλμε 4-0 και Ζενίτ – Γιουβέντους 0-1

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση κλείδωσε ουσιαστικά η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ζενίτ με 1-0 κι έκανε το “τρία στα τρία” στον όγδοο όμιλο του Champions League. Από την πλευρά της η Τσέλσι συνέτριψε 4-0 τη Μάλμε στο Λονδίνο.

Η Γιουβέντους έκανε το αποφασιστικότερο βήμα για πρόκριση στους “16” του Champions League. Η ομάδα του Αλέγκρι, η οποία έχει φορμαριστεί τις τελευταίες εβδομάδες, πέρασε αλώβητη κι από την Αγία Πετρούπολη, επικρατώντας της Ζενίτ με 1-0. 

Με γκολ του Κουλουσέβσκι στο 86′, η Γιουβέντους έκανε το “τρία στα τρία” στον όγδοο όμιλο και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Όσον αφορά την πρωτιά, όπως όλα δείχνουν θα παιχτεί στο παιχνίδι με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Τσέλσι επικράτησε εντός έδρας της Μάλμε με 4-0, για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Στην κορυφή του όγδοου ομίλου βρίσκεται, πάντως, η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε της Ζενίτ με 1-0 στη Ρωσία και κλείδωσε ουσιαστικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Η Τσέλσι δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Σουηδούς στο Λονδίνο. Μπήκε με το πόδι τέρμα το γκάζι στο παιχνίδι και καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν στο 9′ με τον Κρίστενσεν, με τον Ζορζίνιο να κάνει το 2-0 στο 11′ με πέναλτι. Ο Χάβερτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 48′, ενώ ο Ζορζίνιο έκανε το 4-0 στο 57′ και πάλι με πέναλτι.

Μπορεί η Τσέλσι να έφτασε άνετα στη νίκη, ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν για τους Λονδρέζους. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκαν τόσο ο Ρομελού Λουκάκου, όσο και ο Τίμο Βέρνερ, με αμφότερους να αποχωρούν από το γήπεδο με αναγκαστικές αλλαγές.

Ο Τόμας Τούχελ και οι “μπλε” του Λονδίνου ανησυχούν έτσι για την κατάσταση των δύο παικτών, καθώς πρόκειται για τους δύο επιθετικούς της ομάδας και αν χρειαστεί να μείνουν εκτός, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο για την Τσέλσι.

Η 3η αγωνιστική

Τσέλσι-Μάλμε 4-0 (9’ Κρίστενσεν, 21’ πέν., 57’ πέν. Ζορζίνιο, 48’ Χάβερτς)

Ζενίτ-Γιουβέντους 0-1 (86’ Κουλουσέφσκι)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Τρίτη 02/11 Μάλμε-Τσέλσι (19:45)

Γιουβέντους-Ζενίτ (22:00)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Γιουβέντους 9 (5-0)

Τσέλσι 6 (5-1)

Ζενίτ 3 (4-2)

Μάλμε 0 (0-11)

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις