Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Conference League: Επική πρόκριση στα πέναλτι για την Αλκμάαρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου

Conference League: Επική πρόκριση στα πέναλτι για την Αλκμάαρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου

Η Αλκμαάρ πανηγύρισε μία επική πρόκριση στους ομίλους του Conference League, την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ είπε πρόωρο αντίο στην Ευρώπη.

Με αρχηγό τον Παντελή Χατζηδιάκο και σέντερ φορ τον Βαγγέλη Παυλίδη, η Άλκμααρ «επιβίωσε» στο «θρίλερ» και προκρίθηκε επί της Μπραν, με 6-5 στα πέναλτι, στους ομίλους του Conference League.

Με το πρώτο ματς στο 1-1, οι Ολλανδοί έδειχναν να καθαρίζουν το ματς όταν προηγήθηκαν 3-1, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έστειλαν το ματς στην παράταση ισοφαρίζοντας 3-3.

Στη διαδικασία των πέναλτι η Άλκμααρ ήταν πιο ψύχραιμη και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa Conference League. Ανάμεσα στους σκόρερ της ήταν και ο 19χρονος Ρούμπεν Φαν Μπόμελ, γιος του προπονητή της Αντβέρπ, Μαρκ Φαν Μπόμελ που πανηγύρισε χθες την πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ.

Εκτός Ευρώπης έμεινε ο ΑΠΟΕΛ καθώς ηττήθηκε 2-1 από την Γάνδη στο ΓΣΠ, από την οποία είχε ηττηθεί (2-0) και στο Βέλγιο.

Επίσης, η Φενερμπαχτσέ των πολλών αστέρων, Τάντιτς, Τζέκο, Φρεντ και των υπόλοιπων, πέρασε από το Ένσεντε με νίκη 1-0 επί της Τβέντε, σε μια ρεβάνς-τυπική διαδικασία μετά το 5-1 της Κωνσταντινούπολης.Σκόρερ, με πέναλτι, ο Έντιν Τζέκο στο 70΄.

Τέλος, η Φιορεντίνα τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί σε βάρος της Ραπίντ Βιένης, επικρατώντας 2-0 στη Φλορεντία και ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου αγώνα. Ο Νίκολας Γκονζάλες «υπέγραψε» την πρόκριση με πέναλτι στο 90΄, ενώ ο ίδιος είχε ανοίξει το σκορ στο 59΄.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις