Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Conference League, Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2: Θρίαμβος και ιστορική πρόκριση στο Βέλγιο για τους Θεσσαλονικείς

Conference League, Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2: Θρίαμβος και ιστορική πρόκριση στο Βέλγιο για τους Θεσσαλονικείς
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ έκανε θριαμβευτικό πέρασμα από το Βέλγιο και επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Γάνδης, πανηγυρίζοντας μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε δύο φορές με γκολ των Κρέσπο και Ντόουγκλας Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να “σκοτώνει” στο 77′ τους γηπεδούχους, που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ντεπότρ στο 40′.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε έτσι με δύο νίκες από τη φάση των “16” του Conference League και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 8άδα μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από νωρίς σε θέση άμυνας κόντρα στη Γάνδη, με τους Βέλγους να “πιέζουν” στα πρώτα λεπτά για ένα γκολ. Στο 2′ όμως ο Τισουντάλι αστόχησε για λίγο σε μία τεράστια ευκαιρία και στη συνέχεια ο Ίνγκασον είχε καθοριστικές επεμβάσεις στην άμυνα, κρατώντας τους μακριά από το γκολ.

Αφού άντεξε στην άμυνα λοιπόν, η ομάδα του Λουτσέσκου άρχισε να βγαίνει και στην επίθεση μετά το πρώτο 15λεπτο και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη δική της ευκαιρία στο ματς. Μετά από συνεχόμενα κόρνερ και φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Κρέσπο και αυτός “κεραυνοβόλησε” από κοντά για το 1-0 στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ πήρε έτσι προβάδισμα “ασφαλείας” για την πρόκριση και “πάγωσε” τους Βέλγους, που δεν κατάφεραν στη συνέχεια να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος επενέβη και όποτε χρειάστηκε, ακόμη και με γρήγορες εξόδους ως… λίμπερο.

Η Γάνδη διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι σε μία φάση με Βιεϊρίνια και Κρέσπο, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν όμως το γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο, αφού ο Ντεπότρ με μία πολύ δύσκολη, αλλά και εξαιρετική κεφαλιά, νίκησε τον Πασχαλάκη στο 40′ για το 1-1 στο ματς.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γάνδη συνέχισε να “πιέζει” για ένα γκολ που θα έστελνε πια το ματς στην παράταση, ενώ ο ΠΑΟΚ έψαχνε το δικό του δεύτερο τέρμα για να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση.

Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα κι αυτός για ένα πέναλτι, σε πτώση του Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, σε μία από τις αντεπιθέσεις της ομάδας του.

Ο διαιτητής αγνόησε το μαρκάρισμα, αλλά σφύριξε υπέρ του λίγο μετά, όταν οι Βέλγοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αφού πρώτα το Οκούμου “κατεδάφισε” τον Βιεϊρίνια, ο οποίος γέμισε μάλιστα αίματα στο κεφάλι και χρειάστηκε ράμματα για να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο 77ο λεπτό του αγώνα, με τον αρχηγό του “Δικεφάλου του Βορρά” να κάνει πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από αριστερά και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να πλασάρει με τρομερά φάλτσα και με τη μία, από το ύψος της περιοχής, για να νικήσει τον Ρεφ και να κάνει το 2-1 για την ομάδα του.

Το γκολ του Βραζιλιάνου αποδείχθηκε λοιπόν και “χρυσό”, αφού ο ΠΑΟΚ κράτησε μέχρι τέλους τη νίκη επί της Γάνδης με 2-1 και την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Οι συνθέσεις στο Γάνδη – ΠΑΟΚ

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ – Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (85′ Όλσεν) – Κουμς, Ογιούσου – Σαμουάζ (85′ Φορτούνα), Οφόε (82′ Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82′ Μπεζούς) – Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Βιεϊρίνια – Τσιγγάρας, Σβαμπ (85′ Μιτρίτσα) – Μουργκ (70′ Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57′ Σίντκλεϊ) – Άκπομ (86′ Τσόλακ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις