Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Copa America: Στον «αέρα» η πρεμιέρα καθώς ο κορονοϊός «θέρισε» Βενεζουέλα και Βολιβία

Copa America: Στον «αέρα» η πρεμιέρα καθώς ο κορονοϊός «θέρισε» Βενεζουέλα και Βολιβία

Το Copa America κάνει σέντρα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (14/6), ένα χρόνο μετά την αναβολή λόγω κορονοϊού, αλλά φαίνεται πως η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί τρομερά προβλήματα στη διεξαγωγή του, καθώς το ματς της οικοδέσποινας Βραζιλίας με την Βενεζουέλα είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθεί, μετά τα 11 κρούσματα που εντοπίστηκαν στους φιλοξενούμενους.

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Copa America, οι ομάδες της Βενεζουέλας και της Βολιβίας επλήγησαν από τον κορονοϊό. Ενδεκα μέλη της αποστολής της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παικτών, βρέθηκαν «θετικά». Ανάμεσα τους και ο αρχηγός της ομάδας, Τόμας Ρινκόν.

«Όλοι είναι απομονωμένοι στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, Μαρσέλο Κουϊρόγκα, ανακοινώνοντας πως ο εναρκτήριος αγώνας με την Βραζιλία (13/6) θα διεξαχθεί.

Ο προπονητής της Βενεζουέλας και πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέϊρο, κάλεσε 15 νέους παίκτες στην αποστολή, μετά από σχετική έγκριση της Conmebol.

Λίγο αργότερα, οι υπεύθυνοι της βολιβιανής αποστολής, ανακοίνωσαν ότι και στο δικό τους «στρατόπεδο» εντοπίσθηκαν κρούσματα κορονοϊού, που αφορούν σε τρεις ποδοσφαιριστές και ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου. Η ομοσπονδία, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των ασθενών, αλλά διευκρίνισε ότι άπαντες είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν σε καραντίνα, τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις