Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Davis Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί την πρόκριση απέναντι στην Σλοβακία

Davis Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί την πρόκριση απέναντι στην Σλοβακία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Davis Cup, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να παίρνει τη θέση του Μιχάλη Περβολαράκη.

Μάλιστα για πρώτη φορά Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα ενωθούν σε αγώνα Davis Cup, σε μια αναμέτρηση η οποία όπως είναι λογικό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τις αλλαγές στη σύνθεση της Κυριακής είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οπωσδήποτε θα υπάρξουν. Θα καθίσουμε με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους παίκτες και θα πάρω την απόφαση πως θα κινηθούμε αγωνιστικά, θα σας ανακοινωθεί αυτή η απόφαση όταν παρθεί οπότε υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή», είπε χθες.

Αμέσως μετά το διπλό θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άλεξ Μόλτσαν, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι -εάν χρειαστεί- του Αλέξανδρου Σκορίλα και Λούκας Κλέιν.

Οι δύο ομάδες πέτυχαν από μία νίκη στους αγώνες της χθεσινής πρώτης ημέρας και όπως γίνεται αντιληπτό, οι σημερινές συναντήσεις αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνουν τον νικητή της συνάντησης.

O Αλέξανδρος Σκορίλας (Νο 766 στον κόσμο) έχασε με 6-1, 6-1 από τον Σλοβάκο Άλεξ Μόλτσαν (Νο 113), στο άνοιγμα των αγώνων στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Αμέσως μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) λύγισε τον εντυπωσιακό Λούκας Κλέιν (No 149), , μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στο tie break, με 6-7,7-6, και αποχώρηση του Σλοβάκου στο τρίτο σετ ενώ ήταν 4-0 υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Π. Τσιτσιπάς/Σ. Τσιτσιπάς – Κλέιν/Ζελενάι

Στέφανος Τσιτσιπάς – Άλεξ Μόλτσαν

Αλέξανδρος Σκορίλας – Λούκας Κλέιν

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις