Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

“Διπλό” για ΠΑΟΚ με Κλάους και +5 απ΄τον Ολυμπιακό!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Με δυο τέρματα του Κλάους Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ πέρασε από την έδρα του Εργοτέλη (0-2) και αύξησε την βαθμολογική του απόσταση από τον Ολυμπιακό στους 5 β., μια εβδομάδα πριν φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που -με την έναρξη του αγώνα- πήρε το… πάνω χέρι, αφού εμφανίστηκε πιο κινητικός, κάνοντας όμως αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Απ’ την μεριά του ΠΑΟΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του, που άργησαν να δημιουργήσουν κάποια φάση στα αντίπαλα καρέ, ενώ δέχθηκαν και κάποιες ευκαιρίες από τους Κρητικούς.

Από το 25′ και μετά όμως οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές κέρδισαν… μέτρα στο γήπεδοκαι έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Τσέρνι, με πιο καλή στιγμή τη φάση του 34′ με τον Μακ να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων. Να τονίσουμε πως ένα λεπτό νωρίτερα υπήρξε μια άσχημη εξέλιξη για τον “δικέφαλο του Βορρά”, αφού ο Ράτς, που έσφιξε τα δόντια για να παίξει, έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι “χτύπησαν” στο ιδανικότερο χρονικό σημείο (42′), με τον Αθανασιάδη να εκμεταλλεύεται ιδανικά την ασίστ του Κίτσιου και πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Η ομάδα του Αναστασιάδη παρουσιάστηκε οπισθοχωρημένη στην επανάληψη, με τον Έλληνα τεχνικό όμως να φωνάζει στους παίκτες του.

Ο Εργοτέλης αύξησε την πίεση του προς την εστία του Γλύκου, αλλά το πρώτο 20λεπτο ήταν φτωχό από πλευράς φάσεων (μόνο ένα σουτ του Χαντί, που μπλόκαρε εύκολα ο Γλύκος). Τα.. προβλήματα για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκαν στο 67, αφού προχώρησαν σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκολάσα να παίρνει τη θέση του Μακ (ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο).

Η καλύτερη στιγμή των Κρητικών στο ματς ήρθε στο 76′, με τον Χαλκιαδάκη να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, από πλεονεκτική θέση. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Αθανασιάδη να κάνει το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς (75’ Μπογκντάνοφ), Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί (59’ Μπαμ Μπαμ ), Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (59’ Νόσκοβιτς). 

Στον πάγκο των γηπεδούχων έμειναν οι Καβουσάκης, Σαϊνάτι, Πίτσος, Βλαχοδήμος. 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς (33’ Σπυρόπουλος), Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (67’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (85’ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων έμειναν οι Ιτάνζ, Περέιρα, Μάρτενς, Τζαβέλλας. 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, βοηθοί του οι Λεωνίδας Φραγκιαδάκης-Βασίλειος Καμπούρης. Τέταρτος ο Αθανάσιος Γιάχος. 

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε