Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2020, Αγγλία – Γερμανία 2-0: Στα προημιτελικά τα «Τρία Λιοντάρια», σπίτι τους οι Γερμανοί

Euro 2020, Αγγλία – Γερμανία 2-0: Στα προημιτελικά τα «Τρία Λιοντάρια», σπίτι τους οι Γερμανοί

Η Αγγλία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0 στο Γουέμπλεϊ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020, στέλνοντας πρόωρα σπίτι τους, τους Γερμανούς. Στους “8′, τα “Τρία Λιοντάρια” θα συναντήσουν τον νικητή του Σουηδία – Ουκρανία, με τον δρόμος προς τον τελικό να είναι ορθάνοιχτος.

Ο «μίστερ-γκολ» της Αγγλίας στο φετινό Euro, Ραχίμ Στέρλινγκ, άνοιξε το δρόμο και ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών», Χάρι Κέιν, έδωσε την «χαριστική βολή» στους Γερμανούς, υπογράφοντας την τεράστια νίκη-πρόκριση της ομάδας του Σάουθγκεϊτ.

Ο αγώνας:

Η Γερμανία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να παραβιάσει την εστία του Πίκφορντ, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Βέρνερ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Αγγλίας σε τετ-α-τετ στο πρώτο μέρος στην καλύτερη φάση της Γερμανίας στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ ο Κέιν καθυστέρησε υπερβολικά στο φινάλε του πρώτου μέρους και δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Νόιερ, δίνοντας την ευκαιρία στον Χούμελς να κάνει σωτήρια επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τους Γερμανούς, με τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Χάβερτς.

Τελικά, η Αγγλία ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 75′. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, έκανε ότι ακριβώς στα ματς των ομίλων με Κροατία και Τσεχία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από ασίστ του Σο, δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στο «ναό του ποδοσφαίρου». Ήταν το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση και το 15ο στα τελευταία 20 ματς με την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Η Γερμανία έχασε ανεπανάληπτο τετ -α- τετ μετά το προβάδισμα της Αγγλίας για να ισοφαρίσει, όταν ο Μίλερ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πίκφορντ, αλλά πλάσαρε άουτ.

Και αμέσως μετά από σέντρα του Γκρίλις, ο οποίος από τη στιγμή της αλλαγής του άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων, ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά στο 86΄ έδωσε το χαριστικό χτύπημα στα «πάντσερ», με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69΄ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87΄ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς (88΄ Σανέ), Μίλερ (90΄+2 Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69΄ Γκνάμπρι)

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις