Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Euro 2020, Αγγλία – Σκωτία 0-0: «Μπλόκο» στα «τρία λιοντάρια» από τους Χαϊλάντερς

Euro 2020, Αγγλία – Σκωτία 0-0: «Μπλόκο» στα «τρία λιοντάρια» από τους Χαϊλάντερς
ΦΩΤΟ Reuters

Η Σκωτία έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση στους «16» του Euro 2020, αφού απέσπασε βαθμό από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, με τις δύο δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες χωρίς τέρματα στην δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Παραδοσιακό βρετανικό ντέρμπι άλλων εποχών έγινε στο «Γουέμπλεϊ», όπου Αγγλία και Σκωτία «κόλλησαν» στο 0-0 σε ένα ματς πάντως που προσέφερε συγκινήσεις.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Οι Σκωτσέζοι μόλις στο 4′ απείλησαν με τον Στόουνς να σταματά το σουτ του Άνταμς, αλλά στο 11΄οι Άγγλοι απάντησαν με το δοκάρι να σταματά την κεφαλιά του Στόουνς, ενώ ο Μάρσαλ είχε μείνει… άγαλμα.

Το 0-0 πάντως ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε σκληρές μονομαχίες στο κέντρο, ενώ στην πιο αξιόλογη φάση μετά το πρώτο δεκάλεπτο στα πρώτα 45 λεπτά, ο Πίκφορντ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το μονοκόμματο σουτ του Άνταμς και στο «ριμπάουντ» ο Ντάικς από κοντά σημάδεψε άουτ με το κεφάλι.

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία ξεκίνησε ορεξάτη, με τον Μάουντ να απειλεί με μακρινό σουτ στο 48′ και τον Μάρσαλ να διώχνει με υπερένταση,αλλά στη συνέχεια «σίγησε».

Βλέποντας η ομάδα του Στιβ Κλαρκ ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, απέναντι σε μία «φλύαρη» Αγγλία, άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει με απειλητικές διαθέσεις στην επίθεση και στο 62ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί με το σουτ του Ντάις να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα και τον Τζέιμς ως «απο μηχανής Θεό» να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Νέα κλασική ευκαιρία για τους Σκωτσέζους χάθηκε στο 77΄, αυτή την φορά με τον Άνταμς ν΄ αστοχεί απελπιστικά απέναντι από τον Πίκφορντ, ενώ στο 79΄ ο Στέρλινγκ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του εντός περιοχής από τον Ο’Ντόνελ. Από το ριπλέι φάνηκε πως είχε δίκιο, παρ΄ όλα αυτά ούτε ο Λαόθ, ούτε οι υπεύθυνοι του VAR… ασχολήθηκαν με την φάση.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Σο, Ράις, Στόουνς, Κέιν (74΄ Ράσφορντ), Στέρλινγκ, Φίλιπς, Μινγκς, Μάουντ, Φόντεν (63΄ Γκρίλις), Τζέιμς

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (86΄ Νίσμπετ), Γκίλμουρ (76΄ Αρμστρονγκ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις