Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Euro 2020, Δανία – Βέλγιο 1-2: «Μυθικός» Ντε Μπρόινε οδήγησε σε ανατροπή

Euro 2020, Δανία – Βέλγιο 1-2: «Μυθικός» Ντε Μπρόινε οδήγησε σε ανατροπή
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεψε από τραυματισμό και πέρασε στο ματς ως αλλαγή, για να κρίνει το αποτέλεσμα στο παιχνίδι Δανία – Βέλγιο, αφού με ασίστ και γκολ οδήγησε στην ανατροπή και το 2-1, στη δεύτερη αγωνιστική του 20ου ομίλου του Euro 2020.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για τους Δανούς, αφού μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, ο Πόουλσεν έκανε εξαιρετικό διαγώνιο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Δανοί διατήρησαν μάλιστα την “πίεσή” τους και έβαλαν δύσκολα στους Βέλγους, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και για ένα δεύτερο τέρμα. Μέλε και Μπρέθγουεϊτ δεν κατάφεραν όμως να τις “μετουσιώσουν” σε γκολ, με την ομάδα τους να μην εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είχε “κλείσει” τους αντιπάλους της στα καρέ της.

Το Βέλγιο έδειχνε μάλιστα να τα έχει…. χαμένα στο πρώτο ημίχρονο και η Δανία είχε τον απόλυτο έλεγχο, ψάχνοντας διακαώς ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, το οποίο δεν ήρθε ούτε με τον Ντάμσγκαρντ στο 34′.

Το 1-0 παρέμεινε έτσι μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, με το δεύτερο μέρος να ξεκινάει όμως με μία σημαντική διαφοροποίηση. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πέρασε στο ματς ως αλλαγή, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός από τον τελικό του Champions League και μετά.

Euro 2020: Συγκλονιστικές στιγμές στην Κοπεγχάγη για τον Έρικσεν

Ο Βέλγος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε λοιπόν μόλις 9 λεπτά για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, αφού με μία καταπληκτική ενέργεια και “μαγική” ασίστ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Θόργκαν Αζάρ, ο οποίος και ισοφάρισε σε 1-1, με πλασέ μπροστά από την εστία.

Στο 70′ ολοκλήρωσε δε την… παράστασή του, καθώς με ένα σουτ “αριστούργημα” με το… κακό του πόδι στην κλειστή γωνία του Σμάιχελ, για να κάνει την ανατροπή του σκορ, “γράφοντας” το 2-1 στην αναμέτρηση. Ο Ντε Μπρόινε δεν πανηγύρισε πάντως το γκολ, προς τιμήν του Κριστιάν Έρικσεν, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς στο προηγούμενο ματς της Δανίας.

Στη συνέχεια του αγώνα, οι Δανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, με τον Μπρέθγουεϊτ να χάνει τη σημαντικότερη από αυτές στο 86′, όταν μετά από σέντρα του Όλσεν από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών και άουτ.

Το 2-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με το Βέλγιο να διπλασιάζει τις νίκες του στο δεύτερο όμιλο του Euro 2020 και τη Δανία να γνωρίζει δεύτερη ήττα, παραμένοντας με μηδέν βαθμούς, στον “πάτο” της βαθμολογίας. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου πάντως, η Ρωσία επικράτησε με 1-0 της Φινλανδίας κι έτσι και οι δυο ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς, διατηρώντας στο “παιχνίδι” της πρόκρισης και τους Δανούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις